Aktywne Wpisy
marian-stefan +203
Nie wszyscy przeglądają główną (znalezisko: link ) więc wrzucę również tutaj. Ukr pobił przynajmniej dwóch Polaków w Katowicach. Nagrania załączyłem w komentarzach.
Jednego uderzył, gdy Polak nawet się nie bronił, a drugiego z partyzanta od tyłu, gdy zaatakowany szedł na przejściu dla pieszych. Po ataku, na końcu filmiku zaczepia kolejną losową osobę i pyta, czy jest z Polski. Na odpowiedź "nie" stwierdza "to zajebiście".
Może nagłaśniając sytuację uda się zidentyfikować ukraińskiego "gieroja"
Jednego uderzył, gdy Polak nawet się nie bronił, a drugiego z partyzanta od tyłu, gdy zaatakowany szedł na przejściu dla pieszych. Po ataku, na końcu filmiku zaczepia kolejną losową osobę i pyta, czy jest z Polski. Na odpowiedź "nie" stwierdza "to zajebiście".
Może nagłaśniając sytuację uda się zidentyfikować ukraińskiego "gieroja"
enforcer +405
Dzisiaj poszłam do przychodni do lekarki, która jako jedyna zainteresowała się moimi problemami i próbuje dowieść przyczyny. Zleciła mi wiele badań, gdzie poprzednią lekarkę to musiałam prosić o skierowanie na gastroskopię, mimo że ewidentnie miałam problemy żołądkowe...
Dąże do tego, że ta pani doktor, do której byłam dziś umówiona to naprawdę super babka.
Miałam na 10:40, siadam, czekam. Dowiedziałam się, że jedna pani jest na 10:30.
Jest 10:36. I ta właśnie pani dyskutuje z drugą, starszą babką:
- ILE TO JUŻ CZASU MINEŁO??
- NO MÓWIŁA ŻE ZA PINĆ MINUT BEDZIE.
- AHA. MINEŁO DZIESIENĆ.
Więc ta pani krzyczy na całą (niewielką) przychodnię do babki w rejestracji:
- HALO PRZEPRASZAM!!!! JA NA 10:30 MAM!!
- Dobrze, proszę sekundkę poczekać, pani doktor kończy śniadanie i mówiła że już leci bo ma pacjentów.
- TO MOGŁA ZJEŚĆ O 7 W DOMU!!!
I tu przyłącza się starszy pan:
- PINĆ GODZIN PRACUJE I JESZCZE MA W TO WLICZONE ŚNIADANIE??? NO TO SUPER ROBOTA.
Ja #!$%@?ę. Że tym ludziom nie wstyd. Ja rozumiem że można się gdzieś spieszyć, ale żeby aferę kręcić i czepiać się kogoś, że jest tylko człowiekiem i musi coś zjeść...
Jak ja zjem coś o 7 to już o 9 jestem głodna, więc wcale się nie dziwię.
Wiem że pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi, że pojawią się komentarze typu "No i dobrze mówio, w pracy jest!", ale każdy zasługuje na chwilę przerwy. Tym bardziej osoba, która ma dbać o nasze zdrowie.
#lekarze #nfz #medycyna #truestory #podludzie #zdrowie
@Sanski: słowo klucz
naprawdę - wąty pacjentów do lekarzy nie biorą się znikąd
i na pewno nie dotyczą tej jednej jedynej lekarki która akurat tobie stara się pomóc
są setki tysięcy przykładów na zupełnie chamskie, lekceważące zachowania lekarzy wobec pacjentów
setek lekarzy a nie tylko jednej pani "dochtor"
@kiszczak: Nie znam się na pracy motorniczych, nie wiem czy mają jakieś przerwy w trakcie zmiany. Logika nakazywałaby żeby mieli co kilka godzin właśnie na toaletę czy jedzenie, tak samo wszystkie inne zawody. Jeśli jesteś pewien że przez
@Doriel: Ja tylko chciałem wyjaśnić, że się pomyliłem wtedy. Dla mnie też zamknięty temat.
@kiszczak: No to ciekawe bo dla mnie to normalna sytuacja, nie tylko w branży medycznej. Po prostu dzwonisz do takiego klienta i uprzedzasz, że trochę się spóźnisz. Całkowicie normalna sprawa, nie raz miałam taką sytuację (ja jako klient).
@franaa: Powalona akcja. Nie ma usprawiedliwienia
@Sanski: Podstawowy błąd - nie informuje się interesanta, co właśnie robi osoba, która ma go obsłużyć. Niezależnie od branży.
@kiszczak: niech tylko ratownik medyczny się spóźni do pracy i przyjdzie na 7:20 xD zjedliby go i wysrali kosteczki. Zarabia 1600 na rękę. I ratuje ludzi pracując nie raz w bardzo
@kiszczak: Nie chodzi o żadne poczucie obowiązku, to co piszesz jest absurdalne. To tak jakby ktoś miał być
Albo ci którzy przychodzą się pozwierzać.