Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +21
Nie mam juz pojęcia co robić...
W 2021 zmieniłem firmę w IT i przeszedłem tam na B2B, dostałem 17k netto + VAT, praktycznie niewiele mniej wychodziło na rękę bo ryczałt i mały ZUS, wziąłem wtedy na kredyt mieszkanie w którym mieszkam aktualnie i drugie na wynajem (łącznie 1,3 mln pln kredytu), raty nie przekraczały polowy moich zarobków wiec był całkiem spokojny zapas.
Jak stopy urosły do poziomu 7% to kredyty znacznie zaczęły
W 2021 zmieniłem firmę w IT i przeszedłem tam na B2B, dostałem 17k netto + VAT, praktycznie niewiele mniej wychodziło na rękę bo ryczałt i mały ZUS, wziąłem wtedy na kredyt mieszkanie w którym mieszkam aktualnie i drugie na wynajem (łącznie 1,3 mln pln kredytu), raty nie przekraczały polowy moich zarobków wiec był całkiem spokojny zapas.
Jak stopy urosły do poziomu 7% to kredyty znacznie zaczęły

salvador94 +404
Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia.
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie
źródło: Zrzut ekranu 2024-12-04 103522
Pobierz

#webdevhelp #webdev #symfony #symfony2 #php
{% if 'xxx.com' in app.request.host %}
{% endif %}
No ale logika pozostaje wspólna. Nie mogę przecież robić walidacji, działania logiki na podstawie app.request.host, tzn. mogę, ale
@mariecziek: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_p0fzVKJjLSRshepj2w2ewGWFz7lXfB33.jpg
PobierzCzego teraz oczekujesz w odpowiedzi? Jakie jest w ogóle pytanie?
IMO może by zależnie od domeny albo ładować inny kernel, albo w kernelu - inne środowisko/parametry itd.
Kwestia jak daleko idą różnice pod obu domenami.
Bundle już zostały zaorane, więc chyba nie da się zrobić tego jako Bundle1 i Bundle2 ze wspólną bazą danych i częściowo wspólną logiką.
Generalnie widzę to tak:
Nie potrzebujesz dwóch osobnych projektów (w sensie kodu w dwóch miejscach), jeśli mają tę sama bazę kodu (to samo
Dobry przykład do nauki DI i działania parametrów w serwisach.
Znalazłem coś takiego w internecie: https://ig.nore.me/presentations/2015/04/splitting-a-symfony-project-into-separate-tiers/ ale jest tutaj informacja o tym, że "However, it has already been decided that this will no longer be supported by default in Symfony3 so this method is unlikely to keep your application forward compatible."
A mam projekt na Symfony 3.4 (wczoraj zrobiłem aktualizację 3.2 do 3.4) i nie byłem pewien, że takie rozwiązanie zadziała,