Aktywne Wpisy
18031983 +52
#budujzwykopem #dom #nieruchomosci #remontujzwykopem #budowa Jak dociągnę budowę do końca to jadę do sanatorium pod opieką psychologa. Budowanie domu w PL to jest jakaś abstrakcja...
telemark +71
#przegryw chłop wpadł prawie do piwnicy. Jedna deska się złamała. Całe kolano pozdzierane i piecze.
Drugi film to "Lśnienie" i tutaj jeszcze większy zawód. Ten film ma dwa problemy jak dla mnie. Pierwszy z nich to fakt, że bez przerwy obserwujemy naszego psychopatę i nie mamy poczucia zagrożenia. Wiemy gdzie jest i czy może zaraz się pojawić. Drugi to fakt, że psychopata staje się 100% psychopatą dopiero pod koniec filmu. Reszta filmu działa na zasadzie, że "musimy pokazać jak do tego doszło". Pojawiają się co prawda jakieś sceny z trupami czy krwią, ale my dobrze wiemy, że to tylko halucynacje bohaterów. I nas to nie przeraża.
Widziałem też Hostel, Piłę czy Muchę, ale to takie filmy bardziej przerażające obrzydliwością, niż tajemniczością.
Zna ktoś autentycznie straszne tytuły?
#film #horror #klasyka
I do dzisiaj to mój top filmów.
Jak się bać na serio to trzeba szukać wśród filmów które odnoszą się w miarę możliwie najbardziej do tego co znamy bo obcy czy freddy czy inne muchy to oczywista bajka.
Z tych obrzydliwych największe wrażenie zrobił