Aktywne Wpisy
patryk747 +3
Kurde bele mireczki, mam problem. Może ktoś coś doradzi. U mojej mamy od jakiegoś czasu nastąpiło pogorszenie wzroku, oraz ogólna apatia, ciągle zmęczenie. Dzisiaj dała się mówić żeby kupić glukometr i sprawdzić cukier. Cały czas oscyluje wokół 300, a teraz wieczorem wynik to 370. W jaki sposób można jej pomóc aby zbić ten cukier. Nigdy się nie leczyła na cukrzycę. Najbliższy termin do lekarza to najwcześniej przyszły tydzień. Istnieją jakieś domowe sposoby,
Kam_sekwaw +270
Presja ma sens. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Po 5 godzinach od zamknięcia biura dostałem badania. Chyba telefony gdzieś ruszył
Link: https://easyupload.io/q32o43
#nieruchomosci
Po 5 godzinach od zamknięcia biura dostałem badania. Chyba telefony gdzieś ruszył
Link: https://easyupload.io/q32o43
#nieruchomosci
Banki zwracają opłaty za karty debetowe bo UOKiK ustalił, że informacja o zwolnieniu z opłat była "niejasna" dlatego można odzyskać dobre kilkadziesiąt złotych:)
Aby odzyskać pieniądze należy się o nie upomnieć W przypadku Banku Millenium i Plus Banku macie czas do końca stycznia. Banki te oddają pieniądze za ostatnie dwa lata.
W przypadku BZ WBK macie czas do końca kwietnia. a bank zwraca opłaty za trzy lata- za okres od 1 października 2014 do 31 października 2017.
Po więcej informacji i opis procedury najlepiej zadzwonić na infolinie swojego banku w zależności od banku czasami wystarczy telefon lub e-mail z dyspozycją.
Komunikaty banków:
Millenium
Plus Bank
BZ WBK
mBank i T-Mobile Usługi Bankowe zakończyły dobrowolne zwroty i trzeba by poszukać innych prawnych możliwości upominania się o swoje
Jeśli chodzi o Bank Pocztowy to kojarzę tylko, że UOKiK wydał decyzję ale nie wiem czy bank prowadzi zwrot czy dopiero go wprowadzi czy już zakończył. Jak ktoś ma więcej informacji to fajnie by było jakby się podzielił.
#bankowosc #banki #bankmillenium #bankmillennium #zespolmbanku #mbank #bzwbk #tmobile #plusbank #plus #cebuladeals #millenium #milennium #bankpocztowy
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: nosz #!$%@?, a pierwsze slysze. i co teras? ktos cos?
Możesz spróbować jeszcze napisać reklamację i powołać się na decyzję UOKiK to chyba [ta w tym linku.](https://decyzje.uokik.gov.pl/bp/dec_prez.nsf/43104c28a7a1be23c1257eac006d8dd4/3c780863bc46daebc12580bb005056dc/$FILE/R%C5%81O_9_16%20mBank%20wersja%20BIP.pdf) Jeśli to nie pomoże to zawsze można skonsultować się z Miejskim Rzecznikiem Konsumentów i poprosić o wskazówki. Możesz zadzwonić do dowolnego rzecznika a nie tylko tego z twojego miasta
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: mam oba.
@blantek: Może wykażą dobrą wolę:)
Swoją drogą sporo tych opłat miałeś -84 zł? Tego się nie spodziewałem ;-)
18x4zl = 72. Nie wiem czemu 84 :P
Teraz jeszcze z T-Mobile spróbuj odzyskać pieniądze?
czasem tez nabijam te platnosci. w gruncie rzeczy nawet nie sprawdzalem czy te oplaty przez wszystkie 18 miesiecy byly pobierane. prawdopodobnie nie bo jednak czasem karty uzywam. zakladam ze te 84zl to taki gratis "masz i sie #!$%@?"
Coś konkretnego napisałeś oficjalnie?