Pytanie - wiem już, że aby zgubić brzuch muszę podnosić duże ciężary w ćwiczeniach wielostawowych i zachowywać bilans kaloryczny. Wiem też, że muszę jeść dużo białka, żeby mój organizm nie rozkładał mi mięśni tylko tłuszcz.
Mam spore problemy z jedzeniem wystarczającej ilości białka. Wszystko co jem ma albo białko z dużą ilościa tłuszczu, albo ma bardzo mało białka, albo ma dużo białka, ale jest bardzo kaloryczne.
Czy w tej sytuacji jest sens kupienia koncentrat białka serwatkowego? Czy są jakieś potrawy, które mają relatywnie mało kalorii i tłuszczu, a dużo białka?
Białko w prochu jest stosunkowo tanie wiec jako dodatek czemu nie. Byle nie było to 'bialko' z dodatkiem lub w wiekszosci białka pszenicznego czy sojowego. Czytać etykiety, by się nie naciąć :)
Wysokobialkowe a niskotluszczowe to dajmy np twarogi czy nieśmiertelna pierś ( ͡
@AnonimoweMirkoWyznania: ujemny bilans kaloryczny* ( ͡°͜ʖ͡°) swoja droga, przecież mięso w stylu kurczak / indyk jest chude, tak samo ryba i wcale nie sa jakos bardzo kaloryczne. Coś słabo ziomek szukałes. Wszelkiego rodzaju twarogi też ok sprawa.
@berti: próbujesz być mądry, ale jeszcze trochę ci brakuje. Żółtko #!$%@? się nieznacznie większą zawartością białka (16%), jednak ze względu na dwukrotnie większą masę białka, w jajku jest ono jego głównym źródłem.
@HannibalLannister mądrość która chce przekazać polega na tym że po #!$%@? wywalać coś z jajka? Jak jesteś na poziomie że jest to dla Ciebie istotne to raczej nie mirkujesz na stronie ze śmiesznymi obrazkami
@berti: bo żółtko ma tłuszcz, który jest be przy spalaniu tłuszczu - na czym bardzo zależy naszemu koledze. konkretne pytanie, konkretna odpowiedź. a ty czegoś tu chciał?
#silownia #mikrokoksy ##!$%@?
Pytanie - wiem już, że aby zgubić brzuch muszę podnosić duże ciężary w ćwiczeniach wielostawowych i zachowywać bilans kaloryczny. Wiem też, że muszę jeść dużo białka, żeby mój organizm nie rozkładał mi mięśni tylko tłuszcz.
Mam spore problemy z jedzeniem wystarczającej ilości białka. Wszystko co jem ma albo białko z dużą ilościa tłuszczu, albo ma bardzo mało białka, albo ma dużo białka, ale jest bardzo kaloryczne.
Czy w tej sytuacji jest sens kupienia koncentrat białka serwatkowego? Czy są jakieś potrawy, które mają relatywnie mało kalorii i tłuszczu, a dużo białka?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Komentarz usunięty przez autora
Podpowiem. Białko nazywa się białko bo jest białe. Nie dlatego że ma jakoś dużo protein czy coś.
Białko w prochu jest stosunkowo tanie wiec jako dodatek czemu nie.
Byle nie było to 'bialko' z dodatkiem lub w wiekszosci białka pszenicznego czy sojowego. Czytać etykiety, by się nie naciąć :)
Wysokobialkowe a niskotluszczowe to dajmy np twarogi czy nieśmiertelna pierś ( ͡
swoja droga, przecież mięso w stylu kurczak / indyk jest chude, tak samo ryba i wcale nie sa jakos bardzo kaloryczne. Coś słabo ziomek szukałes. Wszelkiego rodzaju twarogi też ok sprawa.
Dzięki za odpowiedzi! A odżywkę sobie na razie daruję :)
Zaakceptował: kptant}