Wpis z mikrobloga

@flamezz zdziwiłam się, jak się okazało, że niebieski gotuje bez folii. Od tamtej pory, jak gotuje parówki, to zdejmuję folię, ale w mojej opinii smak jest gorszy po zdjęciu folii przed gotowaniem :P
  • Odpowiedz
@flamezz: po pierwsze parówek się nie gotuje, tylko podgrzewa. Po drugie folię się nacina na końcu i ta sama spada z parówki pod wpływem temperatury wody. Tak w ogóle, jak już kupuję parówki to z szynki 95% mięsa, które nie są pakowane w żadne folie, jak te najtańsze.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jolly_Roger parówki nie są pakowane w "folii" tylko w niej są zrobione. W tych niby lepszych ściąga się folie (widać nacięcie) żeby wyglądały bardziej premium. Z ciekawostek to takie parówki robi się w niebieskiej osłonce, żeby łatwiej było zauważyć, że jakiś kawałek został.
  • Odpowiedz