Wpis z mikrobloga

#amazon #praca #sosnowiec

amazon praca nie dla każdego , na pewno nie dla tego który myśli że przyjdzie poleżeć , wszyscy ostatnio płaczą że nie dostali całej premi ale jak ktoś bierze l4 czy się spóźnia to co się dziwić? ja za 15 dni grafikowych plus 2 dni nadgodzin dostałem 3300 nikt mnie nie oszukał pracowało mi się fajnie
jestem na dziale pack
trochę męczące są 4 tygodnie na 1 zmianę 4 tygodnie nocek -4 tygodnie na dzień ,

tak więc polecam amazon kiedyś też się naczytałem o nich niewiadomo czego , ale przekonałem się sam że to gówno prawda
  • 18
  • Odpowiedz
@grekuu: Ja mając trzy incydenty, jedno spóźnienie i dwa feedbacki dostałem połowę premii za peak, a kolega mający dwie n-ki wyrabiając ponad 100% normy nic. Nie jest to do końca sprawiedliwe moim zdaniem.
  • Odpowiedz
@Samsawiel: no chyba logiczne mogło się wydawać że kolega nie dostanie kasy za nk czego tu się spodziewać? było wiadome chodzić wedle grafiku , nie brać l4 , na żądanie , tak jak ostatnio płacz na paku bo gościowi nie przedłużyli umowy 3 miesięcznej chodź był zajebisty , ale nikt nie wspomni że gość nie spełni rozumu zgłosił amazon na okresie próbnym do pipu
  • Odpowiedz
@grekuu: Nie twierdzę że to nie logiczne, bo były przedstawione warunki otrzymania premii, a jedynie niesprawiedliwe, że frekwencja bardziej się liczy niż efektywność i jakość pracy. Ale ogólnie potwierdzam że to co ludzie piszą w internecie jest grubo przesadzone.
  • Odpowiedz
@Samsawiel: pracy nie było dużo to i bardziej była potrzeba frekwencja , myślę bardziej dla tego żeby zobaczyć kto jest warty żeby go zostawić na dłużej
  • Odpowiedz
@Samsawiel: na czym? xD szczerze powiedziawszy na paku jestem wszędzie , w końcu to mój dział dożywotni , ale praktycznie cały czas jestem na la-rdzach na tych dużych k60 jeśli o to chodzi xD Co do sosnowca to jeszcze nie ma dużo pracy bo połowa picku w rozbudowie , sporo wysyłek jest do was czy do poznania , jak chodziłem na noc to do 22 robiliśmy normalnie a potem wszystko
  • Odpowiedz
Hm, myślałem że wszędzie to wygląda i nazywa się tak samo. Exy to na WRO1 te linie gdzie samemu się zakleja taśmą paczki i są różne niewymiarowe dziadostwa, które trzeba w dwa kartony pakować itp. Byłem ciekaw czy dawałeś tam rade wyrobić normę na takim luzie, bo na początku łatwo mi tam nie było.
  • Odpowiedz
@grekuu: Ja ostatnio się zaczynam zastanawiać nad zmianą pracy(jestem gońcem urzędowym i chodzę z torbą pełną korespondencji po mieście za psie pieniądze) i pomyślałem o Amazonie. Bardzo po dniówce człowiek jest #!$%@?? Jak atmosfera? Ekipa dobra?
  • Odpowiedz
@JackThrash: coś ty nie jesteś #!$%@? ale męczące np jest pracować 4 tygodnie na noc ;) teraz pracy nie mamy dużo praktycznie w cale , dziś było 500 wysyłek przez cały dzień na 30 osób , wiec sporo czasu spędziliśmy na sali szkoleniowej siedząc , ekipa bardzo dobra zależy do jakiej grupy się trafi
  • Odpowiedz
@JackThrash: nie prawda 75 paczek to norma na godzinę bez problemu się je robi ludzie robią po 80 / 90 po za tym godziny wysyłek są więc trzeba zdążyć na nie pierwsza wysyłka 9.30 druga 11.30 i 16
  • Odpowiedz