Wpis z mikrobloga

@arizona5077: Kiepskie masz te przemyślenia. Nasi narodowcy, ku mojej rozpaczy, potrafią jedynie się wzajemnie napier... i bezpiecznie dryfować na marginesie rzeczywistości. Im się zwyczajnie nie chce być w Sejmie. Dlatego jestem coraz bardziej zniesmaczony naszą sceną polityczną.

Gdyby mieli chociaż odrobinę zdrowego rozsądku i chcieli mieć wpływ na rzeczywistość:

1. Zjednoczyliby się wszyscy - ONR, RN, MW, Kowalski,
2. Poszliby grzecznie do PiSu i poprosili (także grzecznie) o miejsca na
  • Odpowiedz
1. Zjednoczyliby się wszyscy - ONR, RN, MW, Kowalski,

@nabavzbjl: i co ma być spoiwem?

2. Poszliby grzecznie do PiSu i poprosili (także grzecznie) o miejsca na listach wyborczych.

@nabavzbjl: i co to da na dłuższą metę? Ludzie którzy dostali się z list Kukiza mieli wielkie plany. Wyszło jak zwykle. Z PiSem byłoby jeszcze gorzej bo od razu by przekupił finansowo.
  • Odpowiedz
Polska.

@nabavzbjl: To powinno być spoiwem każdego Polaka. Póki co doświadczenie mówi że prędzej łączy pęd do koryta.

możliwość działania i zdobycia poparcia samodzielnie. Możliwość pokazania się i zaistnienia. Nie twierdzę, że to jest rozwiązanie dobre.

@nabavzbjl: Tak miało być przy okazji Kukiza. Czas pokazał że tylko Winnicki potrafił "zaryzykować" ciepłą posadkę.
  • Odpowiedz
@PatologiiZew: Przy całej mojej sympatii do Winnickiego, nijak nie zmienia on faktu, że narodowcy są pomijalnym marginesem - na swoje własne życzenie. W polityce liczy się wyłącznie jak najliczniejsza reprezentacja w parlamencie. Nie ma cię tam? To cię nie ma. Dlatego twierdzę, że jedynym celem narodowców powinno być jak najbardziej spektakularne wejście do parlamentu i wszystkie ich działania powinny być skupione wyłącznie na tym.

Tymczasem dziś czy wczoraj na fanpejdżu
  • Odpowiedz
Przy całej mojej sympatii do Winnickiego, nijak nie zmienia on faktu, że narodowcy są pomijalnym marginesem - na swoje własne życzenie. W polityce liczy się wyłącznie jak najliczniejsza reprezentacja w parlamencie. Nie ma cię tam? To cię nie ma. Dlatego twierdzę, że jedynym celem narodowców powinno być jak najbardziej spektakularne wejście do parlamentu i wszystkie ich działania powinny być skupione wyłącznie na tym.

@nabavzbjl: Zgadzam się i dlatego popierałem z
  • Odpowiedz