Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #seks #zdrada

Jak myślicie, czy to faktycznie jest tak, że jeśli facet albo babka da się ponieść, czy to seks, czy zwykły pocałunek, to znaczy, że będzie dalej zdradzać, że nie osoba taka nie jest godna drugiej szansy. A druga sprawa... Czy wiedząc, że ktoś zostawił dla ciebie swoją drugą połówkę, byłbyś w stanie żyć z nim w związku wierząc, że nie zdradzi? Czy gdybyś wiedziała, że facet odszedł od jednej do drugiej przez chwilę słabości, nadal chciałabyś być z nim? Stereotyp jest taki, że jak zdradziło się jednego, to zdradzi się drugiego. Ale prawda jest taka, że każda, każdy, zdradza pierwszy raz, a to czy zrobi to po raz drugi to chyba tylko kwestia tej osoby, jej uczuć, jej doboru partnerów. Przecież cała masa ludzi nikogo nie zdradziła, inna masa zdradziła nie raz, ale są też tacy, którzy zdradzili i po zdradzie zbudowali związek. Jednak czy jest ich dostatecznie dużo? Dodam ankietę #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #seks #zdrada

Jak myślicie, czy to faktycznie jest tak, że jeśli facet albo babka da się ponieść, czy to seks, czy zwykły pocałunek, to znaczy, że będzie dalej zdradzać, że nie osoba taka nie jest godna drugiej szansy. A druga sprawa... Czy wiedząc, że ktoś zostawił dla ciebie swoją drugą połówkę, byłbyś w stanie żyć z nim w związku wierząc, że nie zdradzi? Czy gdybyś wiedziała, że facet odszedł od jednej do drugiej przez chwilę słabości, nadal chciałabyś być z nim? Stereotyp jest taki, że jak zdradziło się jednego, to zdradzi się drugiego. Ale prawda jest taka, że każda, każdy, zdradza pierwszy raz, a to czy zrobi to po raz drugi to chyba tylko kwestia tej osoby, jej uczuć, jej doboru partnerów. Przecież cała masa ludzi nikogo nie zdradziła, inna masa zdradziła nie raz, ale są też tacy, którzy zdradzili i po zdradzie zbudowali związek. Jednak czy jest ich dostatecznie dużo? Dodam ankietę

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling

Czy ze zdradzającym można budować związek?

• Tak 16.3% (23)
  • Nie 83.7% (118)

Oddanych głosów: 141

• 10
@AnonimoweMirkoWyznania wydaje mi się, że nie powinno się na pewno wybaczać zdrady. Po pierwsze, bo zdradzana osoba wtedy się nie szanuje i całe życie będzie sfrustrowana. A po drugie zdradzający, jeżeli fascynuje się w sposób seksualny innymi osobami i daje się ponieść tym emocjom, to będzie to robił dalej. W tych czasach nie trzeba być z partnerem całe życie, więc jak nie potrafimy się powstrzymać od zdrady to powinniśmy żyć jako Single,
@AnonimoweMirkoWyznania: A ja mam taką opinie, że faktem jest, że zdrady nie powinno się wybaczyć ale z drugiej strony wydaje mi się, że istnieje realna szansa na stworzenie normalnego realnego i całkiem dobrego związku z taką osobą.

Problem w tym, że w dzisiejszym świecie ludzie czasem zbyt szybko się wiążą, od tak bo czują się samotnie, bo ktoś im się spodobał i odrazu czują, że to miłość itd. Nie zdążą się
@AnonimoweMirkoWyznania: kiedyś zadałam tu podobne pytanie, z punktu widzenia osoby zdradzanej i wiele różowych, choć niebieskich też, pisało, że tego się już raczej nie da zatrzymać.
To taka słabość, do której się wraca, bo jeśli nie czuje się konsekwencji tego, czy to w swoim sumieniu czy w inny sposób, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić to kolejny raz. Nie jest się wcale jakimś wyrzutkiem, tworzy się kolejne związki, wszystko
@AnonimoweMirkoWyznania: miałem taką dziewczynę, miala 3 letni związek, żeby nie było seksu nie uprawialismy tylko calowanie wg niej to nie zdrada, pewnie tak sobie to tlumaczyla. Były jej na nic nie pozwalał, ja oczywiście pozwalem na wszystko, efekt był taki, że spotykała się z kolegą z pracy, z którym była potem, a co dalej to nie wiem