Wpis z mikrobloga

Fantastyczną sprawą byłoby zgromadzenie tutaj ludzi ambitnych, kreatywnych, przedsiębiorczych, a przede wszystkim pragnących dokonać rzeczywistej zmiany.

Już uprzednio postulowałem konieczność utworzenia choćby specjalny hasztagu na początek, żeby osoby chętne i zaangażowane mogły się spotkać, i coś razem ustalić, przygotować i zrealizować.

Może faktycznie niech będzie to na przykład #wypokszwadron? Póki co potencjał sporej ilości fantastycznych osób idzie w gwizdek. Akcje są zabawne, ale z powodu ich przypadkowości i braku zorganizowania ogrom energii jest zwyczajnie marnowany. A my raz zrzeszając się na moment, po chwili z powrotem się atomizujemy. Hasztag pozwoliłby być może na stworzenie i scementowanie lubiącej i rozumiejącej się grupy osób.

#wypokszwadron
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie, ten tag ma służyć rozwiązywaniu problemów, a nie ich kreacji. Życzyłbym sobie, aby pozostał wolny od polityki, a w szczególności od rozgrzanych do czerwoności sporów "lewaków z prawakami". Mamy zdecydowanie dość walki politycznej w każdym zakątku wykopu, niejednokrotnie włączając w to nawet znaleziska ze śmiesznymi kotkami. Marzeniem byłoby, gdyby ten tag łączył ludzi, a nie ich dzielił.

Moim idealistycznym celem jest zgrupowanie ludzi ambitnych, kreatywnych, chcących coś zmienić, a przede wszystkim ludzi dobrych. Chciałbym, aby potencjał różnych fantastycznych osób nie uciekał bezproduktywnie w powietrze, ale żeby udało nam się wspólnie zrzeszyć, zorganizować i scementować.

A co z tego wyniknie, to nie mam pojęcia.

Przede
  • Odpowiedz
@mirko_pierwszy: Te wszystkie smrody i odstraszacze zwierząt są chyba na kwasie masłowym. Kiedyś jakiś baran ukradł słoik z tym kwasem u nas w szkole i mu się to gówno w autobusie wylało. Parę miechów jeździliśmy do szkoły autobusem z otwartymi oknami a i tak śmierdziało okrutnie.
  • Odpowiedz
Ale jakiej zmiany, w czym zmiany?

@memento_mori: Zasadniczo wieloaspektowej zmiany otaczającego nas świata. Idea tego miejsca nie ogranicza się do jednego konkretnego działania. Chciałbym, aby była to płaszczyzna, na której ludzie mogą się spotkać, dzielić się pomysłami oraz wspólnie przezwyciężać napotkane problemy.

Bardzo fajna inicjatywa! Popieram i jeśli będziesz tworzyć jakąś listę do wołania to mnie dodaj :) Pozdrawiam i życzę wytrwałości w realizacji, Panie modelatorze #wypokszwadron !
  • Odpowiedz
@randomm13: nie rozumiesz idei zjednoczenia w sprawie? https://www.wykop.pl/wpis/29426027/powstaje-nowa-tagowa-armia-tagi-nie-dzialaja-aby-a/
..jest sprawa, to dołączasz.. masz coś do powiedzenia, mądrego, to piszesz, wiesz jak coś rozwiązać piszesz, masz pomysł, to też, znasz problem, to piszesz, że jest problem, nie wiesz jak rozwiązać problem, to też.. ale nie wtedy jak jesteś nawalony i zgubiłeś otwierasz co piwa.. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Generalnie pewnie rozchodzi się o przywrócenie porządku prawnego i
  • Odpowiedz
@PozytywistycznaMetamorfoza: Panie kierowniku, strasznie dużo treści się publikuje wokół tego tagu i afery. Fajnie, jakby to ktoś czasem skondensował i uporządkował dla niedzielnych mirków, którzy chcieliby pomóc a nie siedzą cały dzień w wypokowej piwnicy. Na razie zadałem pytania pewnym instytucjom na Twarzoksiążce, a chętnie pomógłbym coś jeszcze, tylko nie wiem, skąd czerpać informacje o aktualnym statusie sprawy i podejmowanych działaniach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz