Aktywne Wpisy
BurzaGrzybStrusJaja +1176
Znalezisko o zawiadomieniu CBA w sprawie dopłat do kredytów usunięte z wykopu!
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
Herwis +7
AR 159 Ti, 2.4 jtdm, automat. Wyposażenie właściwie max, brakuje kilku głupot i lawety ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W tej chwili widzę dwie wady.
Jest dużo niższa (-35mm względem serii) niż poprzednie moje auto i jak nie zwolnie przed progami do zera to #!$%@? podłogą aż serduszko boli. No i czasami normalnie na drodze szurnie.
Jak na lato wejdą koła 19'' to nie wiem co będzie xD
Spalanie. Wracając 500km spaliła ponad żyje na autostradach. Jadąc spokojnie na trasie wychodzi koło 7,6 chyba.
Poza tym jazda to sama przyjemność.
#alfaromeo #alfaholicy #pokazauto
Fajne, radochy z jazdy zycze:)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zazdroszczę Ci trochę bo też miałem taką samą kupić 3 miesiące temu ale wybór padł na mondeo mk4 ze względu na miejsce ale jak widzę taka AR na mieście to w serduszku mi się ciepło robi bo piękna jest
@benzdriver dobry protip ( ͡º ͜ʖ͡º)
@defxdefx obecne alfy do mnie nie przemawiają więc nie wiem czy kiedyś będę jeszcze jakaś miał. 159 mi się od zawsze podobała i nie cbałem żeby było jak galantem. Świetne auto, a nie kupię teraz, bo jest za stary. BMW,audi zawsze są w miarę ładne, więc 'nic nie tracę' ( ͡º
@hpiotrekh: Mam/miałem tak samo po kupieniu mojej Śnieżki. (。◕‿‿◕。) Po dwóch dniach nauczyłem się zwalniać do kilku km/h przed progami, nie parkuję przodem aż do krawężnika i uważam na wyrwy i dziury jak tylko mogę.
@hpiotrekh zawsze w gotowosci... ;)
2. Czujniki wariują jak umyjesz auto na mrozie - osusz zderzak i po problemie. Miałem tak raz w zeszłym roku, potem się już nie powtórzyło.
3. Do 19" masz przewidzianą gumę 235/35, więc nie będzie niżej niż teraz - no chyba że na tej 17" masz za niskie gumy (powinno być 225/50).
4. Trzesz zwisem przednim i osłoną pod silnikiem. Ten pierwszy zaraz się tak wytrze od spodu, że przestanie zahaczać, a Ty będziesz miał #!$%@?, przechodziłem przez to xD Osłona pod silnikiem lubi się odpinać jak raz zawadzisz, tak samo pod bakiem - wtedy trze nawet jak przejeżdżasz nad małym kamieniem. Polecam sprawdzić mocowania osłon od spodu, zanim ją #!$%@? (ja kiedyś zgubiłem 1/3 osłony na koleinie xD).
5. W tym 2.4 obserwuj olej - jak zacznie #!$%@?ć, to szybko się wybierz na porządną kontrolę, bo głowice lubiły pękać w tych jednostkach. Nie jest to częsty problem (bo to generalnie dobry silnik), ale jak już #!$%@?, to się nie wypłacisz, więc lepiej kontrolować zawczasu. Innych typowych usterek chyba nie ma, dlatego od razu mówię - nie żebym straszył ^_^ Który to rok poza tym? Jak 2008 albo młodszy, to i plastikowych klap wirowych nie powinieneś mieć.
6. Weź to zachipuj na 230 kunia, bo auto waży z 1800 kg i zaraz stwierdzisz, że wcale się tak dobrze nie zbiera :) No i spalanie Ci spadnie, bo będzie się szybciej odpychał na początku - serio, w 1.9 JTDm po chipie mam dużo lepiej. Tylko nie przegnij z momentem ponad 500 nm, bo
@Funky666:
1. szybera nie ma. ale w sumie w niczym mi to nie przeszkadza. składanych lusterek nie mam i już to by bylo bardziej przydatne xD navi connect+ jest bez blue&me i to też mała wada (chociaż logo B&M pojawia się na zapłonie). no i bez zmieniarki i audio bose, chociaż ten też gra całkiem przyjemnie.
2. czujniki czyściłem (jeden wepchnąłem lekko xD) ale dalej piszczały. przestały po dwóch dniach.
3. opony są takie jak powinny. Bardziej mi chodzi o to, że jeżdżąc wcześniej na 205/55/16 miałem #!$%@? na
moja stała za 31k, stargowałem na ~29 i dorzucił te koła ze zdjęcia. Tylko w tej nic przy silniku nie jest zrobione (dpf,egr,klapy), olej i rozrzad do wymiany. obie od prywatnych osób, moja od właściela warszatu samochodowego
Ti jeszcze kilka jest, od 25-30k od handlarzy, konczy
1. Może miałeś moduł B&M, ale ktoś go wyjął albo leży odpięty i schowany pod radiem (ja tak miałem xD). Miga Ci licznik przebiegu? Jeśli tak, to coś jest na rzeczy. Poza tym brakiem B&M bym się nie przejmował, bo po tylu latach to grat - lepiej wsadzić dobre radio 2 DIN z BT i po problemie.
2. Nie myj auta na mrozie, to nie będzie problemu ( ͡
Pokaż środek :)