Wpis z mikrobloga

#gearbest #priorityline #ilife
Jak to jest z priority line? Teoretycznie nie ma VATu, a w praktyce? Nigdy nie zamawiałem. Zdarza się, że jednak VAT naliczą? GearBest wtedy zwraca?

Chcę kupić odkurzacz Ilife z Chin. Coś do 400 zł, na razie najbliżej mi do V5. Tam gdzie będzie użytkowany nie ma dywanów itp. tylko panele i płytki, więc powinien wystarczyć. Chyba, że znacie jakieś inne lepsze modele/marki.
  • 10
Jak to jest z priority line? Teoretycznie nie ma VATu, a w praktyce?

@edwin20: brak info o VAT przy tej wysyłce od czerwca/lipca

GearBest wtedy zwraca?

nie, choć próbować można
@edwin20: Z innej beczki. Mam V5 - jest dobry, ale do małych prostych pomieszczeń - u mnie jeździ w sypialni około 20 m2. W całym domu nie dawał rady, miał problemy z poruszaniem się między pokojami. Dałem za niego około 55 $ - tyle jest wart, nie więcej.
@Szym3kSzym3k: Co znaczy, że nie dawał rady? Mam V5, a kolejny chcę kupić dla ciotki. Jestem zadowolony, mam dwa małe dywaniki i tylko one są problemem. Co do pomieszczeń, to u mnie sprząta głównie w kuchni połączonej z korytarzem i w pokoju. Czasem ciężko mu wjechać/wyjechać z pokoju, dlatego najlepiej zamknąć drzwi i go zostawić.
@edwin20: Właśnie o to mi chodziło co napisałeś. Miał problemy z przejeżdżaniem między pokojami. Ja oczekiwałem czegoś innego od robota sprzątającego. U mnie V5 ogarnia tylko sypialnie (jest ciut niżej niż reszta domu) a pozostałą część domu sprząta siaomi - i to jest to ( ͡º ͜ʖ͡º) .
@edwin20: mam V5 i A6, V5 jeździ po mieszkaniu 70m+ i ogarnia wszystko bez problemu, wjeżdża na dywany, wraca do bazy, fakt ze jest głośniejszy i nie ma turboszczotki. Za swoją cenę jest Ok.