Wpis z mikrobloga

Angielskie media twierdzą zgodnie, że Alexis Sanchez nie udał się do Bournemouth na mecz Arsenalu w Premier League!

BeIN Sport donosi, jakoby United dogadało się z Arsenalem na 30 milionów funtów za transfer Alexisa Sancheza na Old Trafford!
Z kolei Di Marzio twierdzi, że United i agent piłkarza są dogadani w kwestiach kontraktu!

Tahith Chong wrócił po 10 miesiącach poważnej kontuzji i dał zwycięstwo United w sobotnim meczu przeciwko Sunderlandowi (2:1)!

Dokładnie 12 lat temu Patrice "Lubię Poniedziałki" Evra zagrał swój pierwszy mecz w barwach Manchesteru United

Bild donosi, że wraca temat przenosin 16-letniego Umaro Embalo z Benfica U-19. O podpis Portugalczyka urodzonego w Gwineii-Bissau stara się również RB Leipzig, którzy już ponoć zaoferowali 6 milionów euro, które odrzucono, ale wrócili z ofertą wartą 13 mln. Benfica życzy sobie za skrzydłowego 18 mln euro.

Manchester United chce sięgnąć po Mesuta Ozila nawet w przypadku pozyskania wcześniej Alexisa Sancheza

Bardzo uzdolniony zawodnik reprezentacji Anglii U-16, Charlie McCann został zawodnikiem Manchesteru United. Wcześniej reprezentował barwy akademii Coventry.

[KONFERENCJA] Jakie Są Plany Transferowe? Co Z Tym Sanchezem?
Tuż po powrocie z Dubaju Jose Mourinho odpowiedział na pytania dziennikarzy przed meczem ze Stoke. A oto co powiedział:

O kompleksie w Dubaju:

Był w niesamowitym stanie, lepszego nie ma jakikolwiek klub na świecie. Piękna pogoda, 3 dni naprawdę dobrego treningi. Mamy nadzieje, że uda się podnieść poziom naszej gry, gdyż treningi wyglądały obiecująco. Wszyscy jesteśmy szczęśliwi, że gramy w poniedziałek, dzięki czemu mieliśmy dodatkowy dzień by tam zostać, a jutro trenować już tutaj.

O sytuacji Zlatana Ibrahimovicia:

Zlatan jest kontuzjowany lub też niezbyt zadowolony ze swojej dyspozycji. Walczył jak tygrys jak to lubi siebie nazywać, naprawdę to robił. Dostał minuty, zaczął mecz i grał 60 minut, potem dostał 45 minut, i nie jest zadowolony ze swojej dyspozycji. Rozmawiał z lekarzami i podjął decyzję by przystopować i poddać się dalszemu leczeniu i wrócić kiedy będzie naprawdę dobrze. Lekarze początkowo przewidywali jego powrót do treningów na przełomie stycznia i lutego, więc mamy nadzieje, że wróci najszybciej jak się da.

O wojence słownej z Conte:

Jeśli jedna osoba obraża drugą to oczekuje odpowiedzi lub może oczekiwać pogardliwej ciszy. Gdy pierwszy raz mnie obraził to dostał odpowiedź, która spowodowała, że poczuł się dotknięty. Potem obraził mnie drugi raz, ale teraz ja zmienię strategie i zlekceważę go, dla mnie to koniec opowieści.

O sytuacji Axela Tuanzebe:

Tuanzebe to bardzo dobry zawodnik, niestety bez wielu możliwości do gry, ale to nasz zawodnik i tak zostanie. Nie ma możliwości byśmy oddali tak utalentowanego chłopaka. Myślimy nad wypożyczeniem go do końca sezonu. Mamy na uwadze kontuzje i możemy go potrzebować, bo np. Eric Bailly jest kontuzjowany, więc odraczamy decyzję w czasie, do końcówki okienka transferowego. Jeśli Eric będzie czuł, że wkrótce wróci wtedy wypożyczymy Axela, a ten wróci na początek następnego sezonu.

O meczu ze Stoke:

Mają menedżera. Nie byłem tam, ale z zewnątrz wygląda na to, że jest tam osoba z odpowiednimi kwalifikacjami, by ich poprowadzić. Jest to lojalny współpracownik Marka Hughes’a – Mike Bowen, który stanowił z nim silny zespół. Tak samo Ed (Eddzie Niedzwiecki – tymczasowy trener Stoke [przyp. red.], to jest kontynuacja, więc nie sądzę by zawodnicy odczuli jakaś dramatycznie dużą zmianę, która nie jest dobra w tym okresie sezonu. Ma kwalifikacje by wykonywać tą robotę. To będzie trudny mecz.

O zainteresowaniu Alexisem Sanchezem:

Nie wiem czy jest etyczne czy też poprawne rozmawiać o zawodnikach innych klubów. Jeśli ktoś rozmawia o moich graczach i mówi, że jest czy też nie jest zainteresowany nim, to ja nie byłbym zadowolony z tego faktu. Sanchez to zawodnik Arsenalu, nie wiem, ale prawdopodobnie w weekend będzie bronił barw Arsenalu, więc nie jest poprawnym mówić cokolwiek o Alexisie Sanchezie. Generalnie Ja jak i zarząd Manchesteru United oraz właściciele, nie jesteśmy wielkimi zwolennikami styczniowych transferów. Kupić zawodnika po to by go kupić, by coś zrobić? To nie ma sensu.
Wierzymy natomiast w to, że są na świecie zawodnicy, których jeśli masz szanse pozyskać, nie ważne czy w styczniu, czy w marcu czy lipcu, to musisz spróbować. W odniesieniu do Alexisa Sancheza nie mam nic do powiedzenia poza tym, że jest zawodnikiem Arsenalu i jest niesamowitym zawodnikiem i… czuje, że nie powinienem nic więcej mówić.

Wracam po krótkiej przerwie niestety znowu ban. Już nie będę się kłócił na nocnej ani obrażał użytkowników :D
#remekunited #united
Pobierz RemigiuszGr - Angielskie media twierdzą zgodnie, że Alexis Sanchez nie udał się do Bo...
źródło: comment_6Yl7iru5ZRHcgtg5LHF8VoAfmceSq14R.jpg
  • 2
Wracam po krótkiej przerwie niestety znowu ban. Już nie będę się kłócił na nocnej ani obrażał użytkowników :D

@RemigiuszGr: to po co chcesz tu siedzieć :D

A tak serio, to dobra robota, fajnie jak Alexis by przyszedł, tylko pytanie czy będzie za Lukaku czy obok niego. Coś w tych ostatnich meczach Lukaku nie miał łatwo, mało podań a jak już coś dostał to rypał :/