Wpis z mikrobloga

@pasio_13: Nie znam, ale na pierwszy rzut oka już widzę, że to jeden z reprezentantów gatunku, którego strasznie nie lubię - coraz głupszego rapu coraz głupszych raperów dla coraz głupszych słuchaczy. Just sayin'
@pasio_13: No właśnie - raz na czas. A są ludzie, dla których to jest jedyna muzyka, jakiej słuchają. Ba, wśród tych kręgów panuje częste ignoranckie przekonanie, że to jedyna muzyka, jakiej warto słuchać w ogóle. I żeby nie było - ja nie zabraniam słuchać, nie mówię, że to źle, nie wieszałbym takich, tylko po prostu mi szkoda, że tak jest.
@Kordian_ziom:

Ba, wśród tych kręgów panuje częste ignoranckie przekonanie, że to jedyna muzyka, jakiej warto słuchać w ogóle.

coooooooo o_0 jakiś czas temu ktoś na mirko napisał, że fani njuskulu mają problem z popem a teraz takie kwiatki.
Przecież jest dokładnie na odwrót, to fani oldskulowego rapu są najczęściej zamknięci na wszystko inne i są strasznymi ignorantami i często dorabiają ideologię, że kiedyś słuchacze rapu byli rzekomo mądrzejsi.
Porównaj sobie chociaż
@ShadyTalezz: Ależ skąd, to zawsze była muzyka ulicy, a ulica jest niewykształcona i wręcz głupawa. Chodzi mi o to z tymi "głupszymi", że tamci ludzie byli głupi, bo byli niewykształceni. Dzisiaj zaś coraz częściej mamy ludzi, którzy mimo wykształcenia, dostępu do internetu (czyli jednak oprócz śmieci, także nieskończonej wiedzy) i pochodzenia z dobrych domów - są ignorantami i żyją według zasad, których ja (no bo oczywiście za siebie mówię, to tylko
@Kordian_ziom: Nie wiem w jakiej społeczności ty żyjesz, ale tak jak pisałem spójrz chociażby na wykop, sam walcze na tym portalu dość często z takimi gamoniami a jeszcze nikogo odrzucającego kompletnie oldskulowe rapsy tu nie spotkałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Są dzieciaki, które po prostu go nie znają, bo skąd, to normalne że młodzi ludzie słuchają tego co dla nich współczesne i dla obecnych nastolatków to ta
@ShadyTalezz: No jak teraz myślę, to stwierdzam, że mogłem popełnić błąd przy wypowiedzi. Źle to ująłem, przyznaję, ale nie będę usuwał tamtych komentarzy w ramach pomnika własnego błędu.

Akurat ja się spotykałem z takimi komentarzami, jakie przytaczałem, stąd one, jednak faktycznie mogłem tak źle trafić. Może słychać głośniej marudzenie truskuli na niuskul, bo ten drugi jest teraz znacznie znacznie popularniejszy, więc ewentualna krytyka (czy hejt nawet) w stronę przeciwnika będzie od