Wpis z mikrobloga

@Shyvana on tam nie #!$%@? bo robi to co lubi. Tez musze kosic trawę ale wciaz po kilku latach sprawia mi to przyjemnosc i pozwala sie odciac od wszelkich innych spraw. Snieg odsniezam traktorkiem z plugiem a przy okazji zawsze jest to kulig dla dzieci:). Wszystko zalezy jak lubisz spedzac wolny czas. Moje dzieci w zyciu by nie chcialy mieszkac w mieszkaniu. Raz z corka pojechalismy do naszego starego mieszkania to po
  • Odpowiedz
@nacpanazielonka no skoro nie mam to raczej mam większą swobodę w ewentualnych przeprowadzkach xd

Dzieci nie mam i nie planuje, kaleka nie jestem, dziekuje za troskę xD
Chyba zbyt emocjonalnie podchodzisz do tego wpisu xD
  • Odpowiedz
@Shyvana: a to ciekawe, jesteś jasnowidzem że wiesz że ty albo niebieski nigdy nie złamiecie nogi?
Nie traktuję emocjonalnie, niech każdy mieszka jak i gdzie chce, ale wkurza mnie takie chowane za zasłoną XDków wywyższanie się oparte na przesadzonych lub w ogóle nieprawdziwych argumentach.
  • Odpowiedz
@nacpanazielonka co to w ogole za kazuistyka xD rozumiem ze ludzie w domkach nie łamią nóg i nie mają problemow z wejsciem na pięterko?

W ktorym momencie sie wywyzszam? Jestem tylko biednym mieszkancem klity na szarym blokowisku i zaraz winda sie popsuje odcinajac mnie na zawsze od drzwi mieszkania :')
  • Odpowiedz
@Shyvana: Lol przeczytaj swój komentarz, odpowiedziałem ci w tym samym stylu, a teraz robisz z siebie jakiegoś peace and love hipisa. Mam agresywny styl mówienia i pisania, a akurat temat ciekawy, dlatego jebnąłem kontrargument na twój argument, mam do tego prawo - wolność słowa. A jeżeli moje słowa cie rażą i potraktowałeś to jako atak to... mam to w dupie i usuń konto. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@matips: @Marmeladkas: @nacpanazielonka: xDDD przyklad koelgi co zbudowal dom, wydal na niego ok 1,3 mln, czylo mie wasza liga
Mimo,ze automatyka tam jest, ma mniej zycia niz jak w lofcie w wwa
Kazdy normalny cisnie z frajerow co brobia domu, bo zaden trawnik sam sie mie zrobi, nic sie nie zrobi nigdy samo. Nawet majac ekipe od ogrodu, ma sporo pracy w nim, procz biednych domow, macie wyobraznie ulanska
  • Odpowiedz
@Shyvana: Swoją drogą, masz najbardziej wyplusowany komentarz w tej dla wielu osób ciekawej dyskusji i nikt nie może sie do niego odnieść, bo zarzucisz mu ból dupy? I jeszcze odwracasz kota ogonem, że to żart xD XD Weź opowiedz nam lepiej co zaszło w serwrowni.
  • Odpowiedz
@azurro: można się odnieść, ale niestety jak do tej opry ton "odnoszących się " osób o odmiennym zdaniu był agresywny i zaczepny xD

A mój był śmieszkowy i nie chciałam gównoburzy, ale na wykopie chyba nie da się inaczej ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Shyvana: fajniej mieć domek, ale nowy, z nowoczesnym ogrzewaniem i w mieście, tylko to kosztuje dużo pieniędzy. Byliśmy dzisiaj z mężem wycenić projekt domu z prefabrykatów 140m2 - ok. 400K pod klucz, plus działka ze 100K i drugie tyle na wyposażenie. A ładnie odremontowane mieszkanie 80m2 z urządzoną łazienką i kuchnią i czynszem 560 ziko w dobrej dzielnicy w naszym mieście jest do kupienia za ok. 300K.
  • Odpowiedz
  • 0
@matips
@Marmeladkas wspominacie o ogrzewaniu gazem - moi rodzice mieszkają na osiedlu willowym pod pewnym miastem powiatowym. Dopiero za dwa lata będzie gaz, a na osiedlu mieszka ze 2k ludzi. Także serio, nie wszędzie ten gaz jest, a twierdzenie, że palenie węglem musi oznaczać dom-ruderę o który właściciel nie umie zadbać - iks de.
  • Odpowiedz
Ok, ale jednej rzeczy nie zauwazacie. Nie wysmiewam się z mieszkania w domu w zadnym wypadku bo w takim inteligentnym domu sterowanym smartfonem z automatycznym podlewaniem trawnika itd to sama bym mieszkala ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Shyvana: a ja nikogo na nic nie namawiam ani nie przekonuję, ot chciałem wrzucić swoje parę groszy :>
  • Odpowiedz
Najbardziej mnie bawi ojciec mojego niebieskiego, mieszkający w domu, który mnie poucza po Januszowemu jakiej to on w swojej posiadłości nie ma swobody i jaki to nie jest wolny w swoim domu, jakiego to nie ma spokoju od sąsiadów.

I mówi to np w sobotę, po tym jak budzi się o 6 rano, w piecu nie jest napalone i odmarza mu tyłek, więc musi skoro świt rąbać drewno bo akurat się skończyło.
  • Odpowiedz
@azurro: @Mamoniowa: Prawda jest taka, że dom większości osób które znam wygląda tak jak opisuje @Shyvana. Mówię tu zarówno o budowach z lat 90. oraz o aktualnych - ale najczęściej znajomych nie stać nawet na wykończenie piętra, a co dopiero o automatyzacji, sprzątaczkach i ogrodniku. Zejdźmy na ziemię. Większość nie zakłada nawet gazu, a podajnik jest szczytem rozrzutności.

Co do ilości pracy, która rzekomo jest przesadzona: sam całe dzieciństwo
  • Odpowiedz
@Shyvana: Dobra racja, tylko co robisz w tym czasie jak on odśnieża, grabi, kosi, naprawia ? Bo rozumiem, że u teścia w domu ład i ciepła zupa też się trafi. Chyba że w diecie tylko zmiemniaki z ogniska na tej trawie i liściach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@desensitization: domy sa dla leniwych przegrywow, ktorzy nigdzie nie wychodza. aktywni ludzie musza miec wszystko blisko. poza tym w bloku dzieci maja staly kontakt z rowiesnikami i sie prawidlowo rozwijaja, a nie sa takimi aspolecznymi piwnicznikami jak dzieci z domow.
  • Odpowiedz