Dziś zapraszam do zapoznania się i wykopywania mojego najnowszego znaleziska Jak zrobić w domu pizzę lepszą niż w pizzerii?, gdzie znajdziecie trochę porad dotyczących tego jak piec pizzę w domu przy użyciu zwykłego piekarnika elektrycznego.
Jeśli pieczecie kilka pizzy tego samego dnia (przynajmniej 2-3) warto zainwestować w kamień. Za jakiś czas opublikuję wpis dotyczący pieczenia pizzy na kamieniu. Jeśli jednak zazwyczaj robicie jedną pizzę, lub rzadko gotujecie to danie to przy użyciu blachy też można osiągnąć fajne efekty.
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności. Jeśli macie jeszcze jakieś porady dotyczące pieczenia też możecie je śmiało wysyłać, chętnie je przetestuje i jeśli okażą się przydatne zamieszczę w artykule.
Tak jak zawsze czekam na zdjęcia waszych pizzy ;)
W przyszłym tygodniu zajmę się albo spaghetti carbonara albo tiramisu. Wybierzcie proszę w ankiecie ;) Osoby, które chcą aby wołać ich do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej. Osoby, które już są na liście nie muszą plusować tego komentarza, bo już na niej są ( ͡°͜ʖ͡°)
Powoli przymierzam się też do włoskich drinków i do rozpoczęcia kolejnej kuchni. Jeszcze nie zdecydowałem, której ale po głowie chodzi mi kilka ciekawych przepisów z kuchni bałkańskiej.
Na zdjęciu pizza carbonara ;) Może nie wygląda bardzo pięknie, ale jest za to niezwykle smaczna.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________ Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
@MG78: Ja bym wolała coś z pizza, np. jakie połączenia składników, kamienie z castoramy vs reszta świata, pizza Rzymska itd.... Z carbonara - nie ma chyba lepszego niż: https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs
@MG78: Ja bym chętnie poczytał jak dodawać składniki do pizzy, jakieś ciekawe tradycyjne, lub w miarę tradycyjne zestawienia, bo w większości domów pokutuje: daj jeszcze oliwki, kukurydze, cebule i pieczarki i weź rzuć jeszcze może ten boczek i salami... Jakieś zamienniki sosu pomidorowego i tak dalej :)
@Pepperek: Szykuje taki duży post zbiorczy z przepisami na 10 różnych pizzy ;) Już mam kilka gotowych opisanych i ze zrobionymi zdjęciami, jeszcze ze 4 i będę mógł publikować ;) Na dwie właśnie rośnie ciasto ;d
@durielek: To chyba jadłeś w życiu pizzę tylko z jednej pizzerii i akurat miałeś farta, że trafiłeś na taką gdzie potrafią i chcą zrobić dobrą pizzę ( ͡°͜ʖ͡°)
@MG78: :) Ja właśnie złapałem smaka po the pizza show i tam jak pokazują właśnie różne i ciekawe pizze. W ogóle też spoko by było wspomnieć o nie włoskiej ale amerykańskiej wersji pizzy, New York i Chicago style :)
@MG78: nie, po prostu nie jadam w słabych pizzeriach? Możesz napisać "jak zrobić pizzę lepszą niż w słabej pizzerii" to wtedy może będzie mniej clickbaitowo ( ͡°͜ʖ͡°)
Zasnąłem na paczce merci i gdy otworzyłem oczy zastałem ten widok. Jak przywrócić touchpad do „kliku" sprzed czekoladowej katastrofy? Jeździłem szpilką wokół i wydłubywałem ale problem pozostał
Dziś zapraszam do zapoznania się i wykopywania mojego najnowszego znaleziska Jak zrobić w domu pizzę lepszą niż w pizzerii?, gdzie znajdziecie trochę porad dotyczących tego jak piec pizzę w domu przy użyciu zwykłego piekarnika elektrycznego.
Jeśli pieczecie kilka pizzy tego samego dnia (przynajmniej 2-3) warto zainwestować w kamień. Za jakiś czas opublikuję wpis dotyczący pieczenia pizzy na kamieniu. Jeśli jednak zazwyczaj robicie jedną pizzę, lub rzadko gotujecie to danie to przy użyciu blachy też można osiągnąć fajne efekty.
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności. Jeśli macie jeszcze jakieś porady dotyczące pieczenia też możecie je śmiało wysyłać, chętnie je przetestuje i jeśli okażą się przydatne zamieszczę w artykule.
Tak jak zawsze czekam na zdjęcia waszych pizzy ;)
W przyszłym tygodniu zajmę się albo spaghetti carbonara albo tiramisu. Wybierzcie proszę w ankiecie ;) Osoby, które chcą aby wołać ich do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej. Osoby, które już są na liście nie muszą plusować tego komentarza, bo już na niej są ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powoli przymierzam się też do włoskich drinków i do rozpoczęcia kolejnej kuchni. Jeszcze nie zdecydowałem, której ale po głowie chodzi mi kilka ciekawych przepisów z kuchni bałkańskiej.
Na zdjęciu pizza carbonara ;) Może nie wygląda bardzo pięknie, ale jest za to niezwykle smaczna.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
O czym chcielibyście przeczytać za tydzień?
@MG78: Weź ich tego naucz, bo dodają śmietany barbarzyńcy!
Z carbonara - nie ma chyba lepszego niż: https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs
Jakieś zamienniki sosu pomidorowego i tak dalej :)
@MG78: nie ma takiej opcji
W ogóle też spoko by było wspomnieć o nie włoskiej ale amerykańskiej wersji pizzy, New York i Chicago style :)