Wpis z mikrobloga

@JaTegoNiePowiedzialem:
Nadal używam, choć powoli wypiera to odtwarzanie z youtube.

lubiłem Winampa do momentu pierwszej instalacji foobara2000. Zero zamulania, czyste menu i odtwarzanie wszystich formatów, nawet z d--y. Foobar>>>g---o>>>winamp

@Papierek_po_ziemniaku: Winamp bardzo szybko odpowiedział dodając plugin do obsługi innych formatów, a chwilę potem obsługę wielu formatów
  • Odpowiedz
winamp.exe * 32 - zajmuje całe 11,6MB podczas odtwarzania mp3 w 320kbps (Win 7)
Śmiga bez zacinek nawet na bardzo starym sprzęcie, a jak na taki mały programik ma bardzo dużo opcji konfiguracji. Do foobara też się nigdy nie mogłem przyzwyczaić z powodu interfejsu, ale wiem że to równie dobry i szybki player.

@push3k-pro: były takie płatne wersje Pro, które miały jakieś niepotrzebne bajery i na warezach czy torrentach latały
  • Odpowiedz
@Shatter: Wyszukiwanie danego utworu, kolejkowanie itp. Np. włączę losowo jakiś numer i jednym kliknięciem ustawię, żeby odtwarzały się podobne do tego. Przy całym albumie to po prostu play i tyle. Ale jak jest 20 tys. pozycji to jest to ułatwienie. Jak znacie jakieś odtwarzacze to możecie polecić, ja po prostu używam tego z wygody i przyzwyczajenia.
  • Odpowiedz
@JaTegoNiePowiedzialem: Po dziś dzień używam windows media player od win98. Nigdy nie rozumiałem tej potrzeby bycia nie wiem alternatywnym? czy żydzienia paru mega ramu na odtwarzacz muzyki. WMP miał zajebistą bibliotekę muzyki, wbudowaną wypalarkę płyt a-cd, różne fajne widoki i wizualizacje. A w-amp to mi przypominał takiego niedorobionego karła.
  • Odpowiedz
@Papierek_po_ziemniaku: U ciebie minimalizm polega na tym, że nie ma bajeranckiego gui, a mnie raczej chodzi o to, że sobie siedzi gdzieś tam z boku ekranu i zajmuje mało miejsca. Winamp w praktyce też jest minimalistyczny i bez bajerowy, jeśli chodzi o styl gui, ma małe ikony, proste czcionki, wyświetlane elementy, tylko całość jest w niezwykle oldschoolowej kolorystyce. Trochę jak 90% interfejsów linuksowych xD

Co do ilości zajmowanej pamięci operacyjnej
  • Odpowiedz