Wpis z mikrobloga

@ufos: Dochodzę do podobnego wniosku niestety. Niby inny ustrój, niby demokracja, a dalej jest jak za komuny...

@innuendoPL: W znalezisku jest tylko i wyłącznie tekst ze znaleziska, nie dodałam nic od siebie. Nie tym razem, dopiero gdy zakopali wyraziłam swoją opinię.
  • Odpowiedz
@innuendoPL: Ja się nigdy nie denerwuję, czasami rzucam mocniejszym zdaniem jak widzę że ktoś "plecie androny". Dla mnie wykop to już chyba za bardzo serious business, muszę w pewnym momencie odpuścić.
  • Odpowiedz
@innuendoPL: Zobacz znalezisko Prawie tragedia - zobacz jak wykopki oceniły informację, że w rządowym ośrodku szkolenia uczono kierowców jechać na osobówki. To już nie jest źle pojmowany patriotyzm, to raczej głupota i próba wyparcia faktów...

@Dexty: + Tylko jest problem, stadiony trzeba ubezpieczać i utrzymywać, a to kilkadziesiąt milionów rocznie :P
  • Odpowiedz
@Elfik32: Prosta ekonomia, więcej mieszkań - tańsze mieszkania. A lokale komunalne? One są przyznawane za darmo, fakt, ale za nie też jest pobierany czynsz. Nie wszyscy nie płacą, bo to modne, albo mają dzieci i nie boją się, że zostaną wyrzuceni - vide pewne znalezisko z głównej, które sama zresztą wykopałam. Albo pół na pół trochę takich mieszkań, trochę takich.

Developerzy budują mieszkania z nastawieniem na spory zysk i dobrze
  • Odpowiedz
@Xanthia: jak nowe mieszkania będą dalej stać puste to dojdzie do zmiany rynek pierwotny-> rynek wtórny i wtedy ceny same spadną. Poza tym ceny mieszkań dopiero niedawno zaczęły spadać. Przecież wielki boom cenowy był raptem 3,4 lata temu. Nadal optuję za żłobkami :p
  • Odpowiedz
@innuendoPL: Z Tokio trochę przesadziłam, ale w centrum Warszawy zobacz sobie po ile jest metr ;) Socjal powiadasz się nie zwraca... Ależ się zwraca na dłuższą metę. To też prosta ekonomia, więcej ludzi, więcej pracowników (i klientów!!!), więcej podatków. Dobrze zarabiający ludzie więcej wydają i więcej płacą podatków, mają samochody, za które płacą haracz państwu i jeszcze w benzynie dodatkowy, akcyzy, podatki, składki - to czysty zysk.
  • Odpowiedz
@Xanthia: Będzie komu rodzić jeśli kobiety będą mogły, gdzieś zostawić swoje pociechy. Płacić 1000zł miesięcznie za sam fakt, że dziecko chodzi do przedszkola/żłobka jest chore. Tylko jak go nie wyślesz to nie pójdziesz do pracy. A jak pójdziesz do pracy to Ci niewiele $ zostanie. Błędne koło... A żeby dostać się do państwowej trzeba spełniać wiele "warunków", mieć dużo szczęścia i robić to najlepiej zaraz po zajściu w ciąże :p
  • Odpowiedz