Wpis z mikrobloga

@Wapler: nie kosmiczne - taką cene musisz zapłacić za zadbany egzemplarz :)

Jak mówie - przekładka będzie zrobiona na ori częściach więc nie wiem czemu odpada, no ale z emocjami się kłócić nie ma sensu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wapler: dalej nie rozumiem różnicy między europą a anglikiem z przekładką - nikt nie potarfi użyć normalnego argumentu xD

Zresztą, powodzenia kupowania 330i w dobrym stanie w Europie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sorek ja ci wytłumaczę. Masz stare auto w którym plastiki już kruszeją - przekładka to poważna ingerencja w kokpit. Na 100% nie będzie tak jak w fabryce. Bo na bank coś pęknie, bo coś źle będzie spasowane, bo śruba będzie za mocno lub za słabi dokręcona.

W e39 zdejmowałem boczki i już po złożeniu coś trzeszczały - mimo nowych spinek.

Już nie mówiąc żeby dawać 20k za sedana.
@Piratez: ostatnio patrzyłem to widziałem na allegro sedany po 23-26k zł tak więc cena jak najbardziej ok.

Wiesz, zrobie przedkładkę i się odezwę. Nie ma co gdybać, jeśli wszystko wyjdzie porządnie jak trzeba to będzie ok. To ja płacę za to by była zrobiona na błysk i wiem że gość który mi to będzie robić będzie brał sporą część części z ASO :)
@sorek jak będzie brał sporo części z ASO to przewyższy to wartość auta.
Druga rzecz to kwestia ideologiczna - taką kasę to ci może dać tylko nawiedzony fan BMW który z automata zaznaczy filtr w OtoMoto "bez Anglików"

No ale powodzenia - daj znać jak już sprzedaż.
@sorek: z ciekawości, skoro anglika wystawiłeś za 25k, to za ile będziesz chciał sprzedać po przekładce? 35k? xD
Nie bez powodu przekładki są mało popularne, to jest po prostu nieopłacalne, a już na pewno nie w e46 (chyba że m3)
@sorek: Profesjonalna przekładka wyjdzie Cie 8k na używanych częściach w nie najlepszym wizualnym stanie. Na ori NOWYCH możesz liczyć spokojnie 2,3x tyle. Nie bawiłbym się w przekładkę, mało kto będzie chciał Ci to kupić, chyba że ukryjesz to przed kupującym. Lepiej puścić za 10-12 jak idealny stan anglika bez przekładki.
POWODZENIA.
Można zrobić tańszą przekładkę, ale wtedy pomijanych jest dużo rzeczy.
@Wapler bierz pod uwage, że sedan 2.8 to będzie przedlift, czyli stare auto, później nie było już 328i. Ja bym jednak szukał 325i z M54B25 lub M54B30 330i. M54 co prawda bierze olej, ale będzie nowsze. Musisz zobaczyć auta na mobile, doliczyć do nich i masz. :) Albo poświęcić z pół roku i szukać w PL. Jednak nastaw się, że ŁADNEGO E46 nie kupisz poniżej 25k, sorry, a jeśli to wyrownasz w