Aktywne Wpisy
TrudnyMinus +44
kingszajs +3
Polecacie jakąś grę na majówkę? Szukam czegoś dobrego na PC lub PS5. Ogólnie mam za sobą wszystkie znane topowe gięty, RDRy, TLOU, GODy, Horizony, Ghost of Tsushima, Days Gone, etc. Chyba maksymalnie wykorzystałem potencjał rynku gier...
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Jak część z Was być może pamięta, w ubiegłym roku wyszedłem z inicjatywą kursu programowania "Becoming a Software Developer", który ostatecznie posiadł 24 odcinki (wpisy + screencasty). W tym roku chcemy zrobić coś podobnego, tylko na szerszą skalę. Wraz z kolegą Darkiem planujemy stworzyć kurs dedykowany mikroserwisom - od całkowitych podstaw aż do stworzenia w miarę rozbudowanego systemu (oraz jego wdrożenie i związane z tym problemy). Całość będzie zbudowana w oparciu o .NET Core ale do tego dojdzie również masa innych technologii jak np. Docker, Rancher, Redis itd. Planujemy również nagrywać wszystkie materiały po angielsku, w związku z czym będzie okazja do szkalowania języka ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ciężko przewidzieć ile będzie odcinków, bo teoretycznie materiału jest +inf, niemnieje jednak myślę, że na spokojnie możemy tutaj mówić o przynajmniej 20 godzinach contentu. W załączeniu przykładowa rozpiska i pomysły odnośnie tego co chcemy stworzyć oraz jakie zagadnienia poruszyć. Wszelkie uwagi mile widziane :).
#programowanie #programujzwykopem #programista15k #dotnet #csharp #akademiaspetza #spetz
@DerMirker: sporo konceptów będzie uniwersalnych ale jednak całość implementujemy w .NET Core więc pasuje znać.
Z tym SignalR to faktycznie dość burzliwy temat, osobiście wolałbym abyście jednak wykorzystali SignalR zamiast WebSockets.
Przy jednym z ostatnich projektów chcieliśmy wykorzystać SignalR Core, niestety z tego co wiem, na chwilę obecną nie ma prawilnego klienta dla Android i iOS przez co musieliśmy użyć socket.io.
@Pesio: pomyślimy nad taką strukturą odcinka/odcinków aby dało się te części wydzielić.