Wpis z mikrobloga

@TypowyXD: @Dox3l: Okej nie mogę winić sklepu za to że doszło do takiej sytuacji, sami nie wiedzieli w momencie sprzedania mi że takie coś będzie miało miejsce ani ja o tym nie wiedziałem. Mam nadzieje że się mocno to odbije na Intelu. W Polsce to raczej nie ma co liczyć na pozew zbiorowy ale w Stanach.. W Stanach jest inna bajka, skoro potrafią pozwać Apple za spowolnienie pracy smartfonów (tu
  • Odpowiedz
Czy spadki wydajności mogą też dotyczyć gier? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@plackojad: mogą. Procesorowi bez różnicy czy liczy "gierki" czy ogarnia twoje posty na wypoku
  • Odpowiedz
czy restauracje za brak ostrzeżenia na kubku że kawa może być gorąca

@ElManiure: Ehh, i znowu to samo. Pozew nie był za to że kawa była gorąca tylko za to że była sprzedawana w wyższej temperaturze niż w innych restauracjach i sąd uznał że przez to było to spore zagrożenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@TypowyXD Co za idiotyczny komentarz XD kupujesz procesor który ma określone taktowanie itp.. idąc twoim tokiem rozumowania samochód kupujesz bo ma silnik a nie określona pojemność i moc xD
  • Odpowiedz
@niebezpiecznik-pl: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/luka-w-zabezpieczeniach-procesorow-intela-narazone-centra-danych.html

Intel opublikował oficjalne oświadczenie w sprawie problemów ze swoimi procesorami. Co ciekawe, informacja o usterce podobno miała zostać opublikowana w przyszłym tygodniu, ale producent zdecydował się na odniesienie do sprawy już teraz, po nieprecyzyjnych wiadomościach w mediach.

Według informacji producenta, wykryty exploit nie może uszkodzić, modyfikować czy usunąć danych. Ponadto nie jest prawdą, że dotyczy on tylko procesorów Intela. Na atak są podatne również układy i systemy innych producentów.
  • Odpowiedz
Pozew nie był za to że kawa była gorąca tylko za to że była sprzedawana w wyższej temperaturze niż w innych restauracjach

@plushy: pozew był o to, ze kawa ktora lekko sie rozlala doprowadziła do poparzen drugiego stopnia, ktore wymagaly przeszczepu skóry, a mcdonalds w odpowiedzi dal kupon na big maca.
  • Odpowiedz