Wpis z mikrobloga

Mireczki
Mam do was pytanko, posiadam płytę główną MSI 970A-G46 i do tej pory miałem jednego GTX 960 ale udało mi się załatwić niedrogo drugiego to planuje zrobić SLI. Moje pytanie brzmi jaki mostek kupić do tego? Głównie chodzi mi o rozmiar bo widzę, że są zarówno 60mm, 80mm, 120mm i troche smutno by było jakby nie pasował.

#pcmasterrace #pytanie #komputery #kiciochpyta
Voorheez - Mireczki
Mam do was pytanko, posiadam płytę główną MSI 970A-G46 i do tej ...

źródło: comment_lPoaiNOtVWkr3FkOfie5zQaDLaPDINVq.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MaddoxX1911: Znaczy, ze dostal druga karte za powiedzmy krate browara i ma jej nie podlaczac, bo to bez sensu ?
XD

Oczywiście, że ma sens. Kupi jakis tani mostek i bedzie mial w niektorych grach boost wydajejnosci rzedu 30-40%. Lepsze to niż nic, a w miedzyczasie dozbiera do jakies mocniejszej karty.
  • Odpowiedz
@CzakNorris: @MaddoxX1911: Wiek gier i użycie ramu to jedno drugą sprawą jest to, że proc nie wykarmi tych kart i może zobaczy na ekranie więcej klatek ale też zobaczy więcej ścinek i odechce mu się grać. Dlatego to nie ma sensu i lepiej mieć na średniej grafie stałe 60-70 FPS niż na dwóch 70-80 FPS ze ścinkami graniczącymi do 10-30 FPS.
  • Odpowiedz
@CzakNorris: Ok, widzę, że nikt Cię nie przekona, że tak będzie.
Proponuje nie korzystać z jakiś magicznych stron do sprawdzania bottlenecku, tylko zobaczyć jak to działa naprawdę.
Extreme Hardware omawia tutaj fajnie sprawę SLI a na ich kanale znajdziesz filmy pokazujące dokładnie co się dzieje.
A jak to dalej Cię nie przekona to sprawdź na własną rękę i chętnie poznam Twoje spostrzeżenia odnośnie SLI GTX 960 2GB ( ͡°
  • Odpowiedz