Mireczki Mam do was pytanko, posiadam płytę główną MSI 970A-G46 i do tej pory miałem jednego GTX 960 ale udało mi się załatwić niedrogo drugiego to planuje zrobić SLI. Moje pytanie brzmi jaki mostek kupić do tego? Głównie chodzi mi o rozmiar bo widzę, że są zarówno 60mm, 80mm, 120mm i troche smutno by było jakby nie pasował.
@MaddoxX1911: Znaczy, ze dostal druga karte za powiedzmy krate browara i ma jej nie podlaczac, bo to bez sensu ? XD
Oczywiście, że ma sens. Kupi jakis tani mostek i bedzie mial w niektorych grach boost wydajejnosci rzedu 30-40%. Lepsze to niż nic, a w miedzyczasie dozbiera do jakies mocniejszej karty.
@CzakNorris: @MaddoxX1911: Wiek gier i użycie ramu to jedno drugą sprawą jest to, że proc nie wykarmi tych kart i może zobaczy na ekranie więcej klatek ale też zobaczy więcej ścinek i odechce mu się grać. Dlatego to nie ma sensu i lepiej mieć na średniej grafie stałe 60-70 FPS niż na dwóch 70-80 FPS ze ścinkami graniczącymi do 10-30 FPS.
@MaddoxX1911: @Voorheez: W tym przypadku nawet zejście z detalami na wysokie/średnie nie pomoże (czywiście mowa, gdy matryca FHD). To nie ma racji bytu... Bezsens kompletny i tylko nerwicy się można nabawić w takim zestawieniu.
@CzakNorris: Ok, widzę, że nikt Cię nie przekona, że tak będzie. Proponuje nie korzystać z jakiś magicznych stron do sprawdzania bottlenecku, tylko zobaczyć jak to działa naprawdę. Extreme Hardware omawia tutaj fajnie sprawę SLI a na ich kanale znajdziesz filmy pokazujące dokładnie co się dzieje. A jak to dalej Cię nie przekona to sprawdź na własną rękę i chętnie poznam Twoje spostrzeżenia odnośnie SLI GTX 960 2GB ( ͡°
Mam do was pytanko, posiadam płytę główną MSI 970A-G46 i do tej pory miałem jednego GTX 960 ale udało mi się załatwić niedrogo drugiego to planuje zrobić SLI. Moje pytanie brzmi jaki mostek kupić do tego? Głównie chodzi mi o rozmiar bo widzę, że są zarówno 60mm, 80mm, 120mm i troche smutno by było jakby nie pasował.
#pcmasterrace #pytanie #komputery #kiciochpyta
sli robisz dopiero jak zabraknie najmocniejszej dostępnej karty
Komentarz usunięty przez autora
bo to jest test z
i7-4790K
4500 MHz
XD
Oczywiście, że ma sens. Kupi jakis tani mostek i bedzie mial w niektorych grach boost wydajejnosci rzedu 30-40%. Lepsze to niż nic, a w miedzyczasie dozbiera do jakies mocniejszej karty.
theBottlenecker.com przy takiej konfiguracji proca i grafik nie pokazuje zadnych dramatow..
Proponuje nie korzystać z jakiś magicznych stron do sprawdzania bottlenecku, tylko zobaczyć jak to działa naprawdę.
Extreme Hardware omawia tutaj fajnie sprawę SLI a na ich kanale znajdziesz filmy pokazujące dokładnie co się dzieje.
A jak to dalej Cię nie przekona to sprawdź na własną rękę i chętnie poznam Twoje spostrzeżenia odnośnie SLI GTX 960 2GB ( ͡°
I nie mowie, ze nie przekona, tylko pytam, bo sam rozwazalem swego czasu SLI. ;-)