Aktywne Wpisy

Szumny +385
Tak ogółem to ochajtałem się w piątek z @lunaria xD
#zwiazki #chwalesie #wykop #rozowepaski #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #chwalesie #wykop #rozowepaski #logikaniebieskichpaskow

Kolikol +238
Jak można #!$%@? stawiać wyżej interes Ukrainy nad interesem własnego narodu. Tu musi siedzieć pełno Ukraińców, nie ma innej opcji XD
#ukraina
#ukraina

Ogarnia ktoś tutaj Hibernate'a? Mam kod, który robi podstawowe operacje na bazie danych (niestety nie mój i podejrzewam, że nie mogę go pokazać). Na wszystkich komputerach działa, natomiast u mnie przy insercie wywala coś takiego: "Exception in thread "main" java.lang.IllegalStateException: org.hibernate.resource.jdbc.internal.LogicalConnectionManagedImpl@122db6e is closed". Aktualizowałem mavena, zmieniałem JRE, aktualizowałem IntelliJ. Błąd na pewno jest u mnie, bo wszystkim innym osobom działa. Jakieś porady co mógłbym jeszcze z tym zrobić?
@zly_dzien: Nic nie zmieniałem i tak jak pisałem, powinno być okej, bo u innych osób, które mają ten sam setup wszystko działa.
Exception leci przy rollbacku:
czyli blok try się nie udał, transakcja została zrollbackowana, ale w trakcie rollbacku nie było już aktywnego połączenia z DB, więc poleciał ten wyjątek który poleciał, zamiast tego RTE z ostatniej linii
Zobacz z jakiego powodu wpada do bloku catch - jaki tam jest Exception. Bo to ci da więcej informacji dlaczego u ciebie ten kod może nie działać.
tu jest sesja otwierana (try-with-resources):
natomiast w bloku catch próbuje się wykonać
Problemem jest to, że w przypadku jakiegokolwiek wyjątku w bloku try, blok catch wykonuje się dopiero po zamknięciu sesji (bo tak działa try-with-resources - kolejność wykonania try -> close na zasobach -> catch -> finally), więc rollback nigdy nie miał prawa tam zadziałać -