Wpis z mikrobloga

@brasi24: bardzo rozwodniona farba kilka warstw ale na dużych powierzchniach lepszy aerograf. Popracuj nad pasowaniem elementów, bo widzę szpary. Pilniczki, papier ścierny i szpachla.
@Fritzowski: skala 1:35, chcę jeszcze spróbować 1:72 ale chyba więcej frajdy z większym modelem
@Brejku: @Gutor: tutaj miałem 3 warstwy, każda następna coraz bardziej rozcieńczona thinnerem. Szpachla, areograf, wosze i inne pewnie w przyszłości, bo dobrze się bawiłem przy tym modelu.
@swiatusss: leżą w pudełku- obiło mi się o uszy że warto przeciągnąć model bezbarwnym lakierem żeby kalki się za bardzo nie wyróżniały, więc na razie odpuściłem. Do zrobienia zostało też parę innych rzeczy więc na pewno wrócę do tego modelu.
@brasi24: tez to zalezy od rodzaju farb. Jak malowalem akrylami to dawalem pierwsza warstwe normalna a nastepne mocno rozwodnione i po 3 warstwach patrzylem pod swiatlo czy widac jakies smugi, jak bylo widac to walilem jeszcze jedna tylko max 30% farby reszta woda. Najwazniejsze to by malowac pociagnieciami w ta sama strone ciagle ,najlepiej "wzdłuż" linii modelu.