Wpis z mikrobloga

@Naxster: 1500 trisów, nie jestem specjalistą od env, ale z tego co wiem to buduje się to modularnie i wtedy można dodawać/odejmować elementy i właśnie robić takie rzeczy jak mówisz. Ja chciałem zrobić jeden filar i jest jeden :D
  • Odpowiedz
@amisobad: Jako inżynier budownictwa powiem Ci, że w rzeczywistości zbrojenie nie będzie tak wyglądać przy tym stanie betonu. Pręty za mocno odkształcone a beton nawet nie zarysowany w niektórych miejscach. Niby detal ale w oczy kuje.
  • Odpowiedz
@amisobad: powiem ci, że spoooro lepiej jest zrobić teksturę której fragmenty mogą być używane ponownie i walnąć sporo różniące się słupy. Zrobisz jakiś industrialny pokój z czterema takimi i dodanie rynny nie zmieni tego, ze ze średniej odległości będą to klony kształtem.

sporo można osiągnąć obrotem, ten jest całkiem spoko różnorodny z każdej strony ale nadal
  • Odpowiedz
  • 0
@MMaros dobrze że ja nie jestem, bo bym sobie tego nie wybaczył :D

@Naxster masz pewnie, to Ty pracujesz w branży a to wszystko przede mną :D miałem fun przy tym projekcie mimo że to env a ja chcę postaci robić, następny projekt już w drodze i mam nadzieję, że też dodasz swoje 3 grosze dzięki którym będę lepszy
  • Odpowiedz
@amisobad: wiesz ja robię w takiej tam firemce, ale akurat jet modulanrość i widzę jak to wygląda. Zrobisz wersje rozwalone ściany to potrzeba zeby miały zupełnie inną linie złamania bo wyjdzie, ze nie używasz w ogóle tamtych klocków bo po co, jak wygladają tak samo.
  • Odpowiedz
  • 0
@Naxster widziałem, że ludzie robią coś takiego jak poziom rozwalenia stopniowo, env to jeszcze czarna magia dla mnie, modularność, UV tiling/blending, zarządzanie dużą sceną, jeszcze trochę :D
  • Odpowiedz