Wpis z mikrobloga

@KolejneTymczasoweKonto: Dzięki, faktycznie wszystko wskazuje na to, że lepszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie patrzyłem dotąd w ogóle na 8xxx. W takim razie dla 8100 co byś polecił? Może warto poczekać do nowego roku. Do AMD jakoś nie mam zaufania, może i niesłusznie ale jednak wolę Intela.
@KolejneTymczasoweKonto: chyba edytowałeś i jak odpisywałem nie było Asrocka, teraz widzę.
To jest komp nie dla mnie a dla ziomka, i teoretycznie to chciał go mieć na święta, ale praktycznie to ten proces zakupu trwa już pół roku, więc może wytrzyma jeszcze miesiąc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poczytam o tym AMD, oprogramowanie to głownie Ableton, może faktycznie sprawdzi się lepiej. 1600 przekroczy budżet, ale 1400 wyjdzie podobnie.
@KolejneTymczasoweKonto: Karta i tak miała być GT 710, niecałe 200zł a jednak już w coś tam można pograć, więc to nie problem. 1500X w porównaniu z 8100 jednak będzie już sporo droższy. Ale jak będzie opcja poczekać miesiąc i coś tam dołożyć to będzie brane po uwagę. Może też odpadnie wymóg PCI. Jutro powiem kumplowi co i jak i zobaczymy. Dzięki bo sporo pomogłeś, byłem już pewny co do tego 7400