Wpis z mikrobloga

Jakie słuchawki polecacie głównie do grania na komputerze w cenie do 200zł? Obecnie posiadam Pioneery SE-M390 na które nie narzekałem lecz niestety po 5 latach sporadycznego użytkowania zniszczyły się gąbki. Na pewno nowe słuchawki muszą być nauszne, dobrze izolujące dźwięk ale nie muszą posiadać mikrofonu. Jakieś ciekawe propozycje? Warto w ogóle interesować się słuchawkami z dźwiękiem 5.1 lub 7.1? #gry #pcmasterrace #sluchawki
  • 30
  • Odpowiedz
@Kappa1337: Myślałem o tym, ale wbrew pozorom są drogie i nie mam pewności czy będą pasować. W dodatku z kablem jest czasem problem, ponieważ rzadko bo rzadko ale przerywa. Pomyślałem, że za trochę więcej mogę mieć nowe słuchawki prawdopodobnie lepszej jakości.
  • Odpowiedz
@michael323 nie polecam HD 201, ogólnie są w porządku, ale bardzo tłumią głos i trzeba wszystko podglasniac ( ͡° ʖ̯ ͡°) nowsze modele nie mają chyba tego problemu. A same sennheisery jako firma, pod względem jakiegoś tam dźwięku 3D itd. są w porzadku
  • Odpowiedz
Superlux HD669

@Amasugiru: Opinie w necie mają dobre i są polecane, ale z tym wielkim łbem dałeś mi do myślenia ;) Myślisz, że na dużą głowę nie będą pasować? Zawsze miałem problem z czapkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@michael323: Nie chodzi o pasowanie - są bardzo wygodne jak na tą cenę. Po prostu na dużym łbie lubią się odciskać na skórze głowy/włosach te łopatki na pałąku (one same się dostosowują, nie ma regulacji). Aczkolwiek można temu zaradzić zwyczajnie je trochę wyginając.
  • Odpowiedz
@michael323: Mam 669 i powiem Ci tak: na plus to dość dobre wyciszenie i jak na tę cenę, to świetna jakość dźwięku. Ale ogromnym minusem ( przynajmniej dla mnie ) jest wygoda. Po dłuższym użytkowaniu muszę odginać ten " pałąk ", bo ciśnie ( przy częstym odginaniu schodzi farba xD ). W dodatku krawędzie tych elementów które są zaznaczone na zdjęciu czasem lubią się " wżynać " w głowę. No a
Pally - @michael323: Mam 669 i powiem Ci tak: na plus to dość dobre wyciszenie i jak ...

źródło: comment_WsYOkGEWPiDIUq3W8J95FYFN4AMFAE1k.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Pally: No właśnie ta wygoda mnie trochę przeraża ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nie noszę okularów ale mam raczej większą głowę i okrągłą. W moim mieście z większych marketów z elektroniką mam tylko Media Expert i wątpię aby był tam jakiś wybór ciekawych słuchawek co by sprawdzić na miejscu. Recenzje tych 669 kuszą...
  • Odpowiedz
@michael323: Na pewno nie ma się co spieszyć z wyborem, bo to tylko wyjdzie na gorsze. Być może jeśli do tych słuchawek dokupiłbyś też nowe, miększe nausznice ( bardziej gąbczaste ), nieco by to pomogło. Te fabryczne są nieco twardawe i może to jest przyczyna problemu.
  • Odpowiedz
@michael323: zawartość twojego linku nie wyświetla mi się opraw od wiec wklejam https://m.ceneo.pl/30688215#mh=a4e1JPhf42008kingstonXEhInOb8q2F8vUcDenKstyEkyhOQpTqypBf_ZXMTeMCGlPfOKq_oQmpQFRD8iHRh80nEZgo4b1XMX_rhhMsQBZUXIFmf3gU-8HxxsfIsXlzMb-0NBhTRITNFKpzzsnWvv73Tp9TJ9rU7e4rBV6cRufAMUlVGHolqLd-mjU4d2-FZDdE5ApJj275vVXvxnEUb0 a pady są wokoluszne, wiec jeżeli nie masz dużych uszów to spokojnie wejdą. Słuchawki mogą być do sprawdzenia w większych marketach, zależy gdzie mieszkasz.
  • Odpowiedz