Wpis z mikrobloga

will appear brown, but not burned.


@arcybiszkopt: Jak w tych waszych polackich piekarnikach one się po prostu spalą a nie zrobią brązowe. Przecież wy używacie suszonych a nie świeżych ziół które w piekarniku palą się 10x szybciej bo nie mają w sobie wody xD

Znowu się wykopki naczytało JAK TO ROBIO WŁOSI, ale że są cebulakami to używają surowców piątej kategorii i zadowoleni.
Zrobiły się brązowe, ale to pewnie dlatego, że niektóre części piekarnika przyjechały z Niemiec. Dotarło to do ciebie, że w polskim domu zrobiły się brązowe xD?


@applicattura: Typie ale ta pizza jest #!$%@? surowa xD Przed włożeniem do piekarnika. Sypanie suszonych ziół przed obróbką termiczną to popis bycia nieudacznikiem xD 2-3 minuty i robi się z tego węgiel xD Dlatego włosi używają świeżej bazylii xD Jak się nie ma świeżych ziół
@Slonx dużo, czy nie dużo, to już kwestia własnych upodobań. Nie każdy ma tak ortodoksyjne podejście jak Ty ;)
Choć nie powiem, to co kilka miesięcy temu opisywałeś, to jest pizza najbliższa moim smakom więc szanuję podejście. Ale osobiscie nie będę walczył z różnego rodzaju modyfikacjami. Z tym, że ja bym też tak nie przyprawił pizzy, przed pieczeniem