Wpis z mikrobloga

@michalson111 to ze masz 18 lat nie znaczy jeszcze ze jestes dorosly. A problem typu 'bede miał lepsze samopoczucie jak nie bede czul sie jak wiezien' to juz w ogóle nawet nie wiem jak skomentować. I nie zgrywaj takiego cwaniaka co zaraz paragrafy na dyrektorke będzie wyszukiwal, bo jedyne co wtedy wzbudzasz to zażenowanie.

Skoro uwazasz ze jestes dorosly, to albo chodzisz do szkoly i respektujesz jej statut, albo nie chodzisz (wychodzisz)
@michalson111: szczerze? Odradzam. Co ci da ta imba? przepisów nie zmienią, a ty będziesz mieć #!$%@?. W szkołach jedynie jakie przepisy się przestrzega to te które mają ciebie trzymać w ryzach. Dziwnym trafem uczniowie mało wiedzą o swoich prawach, zaś wiedzą wszystko o obowiązkach (w sensie tylko to jest na pierwszej lekcji poruszane) Po latach sprawdziłam co tak na prawdę może uczeń i byłam w szoku ile rzeczy wolno robić ale
@michalson111 E tam, mieliśmy parę lat temu tak samo. Najlepiej nie dawać #!$%@? jak chce się wyjść, ale nie ma co kręcić inby. Nie warto. Nauczyciele to też ludzie i nie chcesz mieć z nimi na pieńku, a oni nie chcą mieć problemów jakby ktoś cię przejechał na pasach w tym czasie, kiedy oni mają zajęcia. Proste? Proste.
@michalson111 jak ja nie lubię takich pretensjonalnych osób które rodzice wychowali w poczuciu, że są Panami sytuacji. o ho jestem dorosły, ja wam #!$%@? pokaże paragrafy, że mogę wychodzić i zrobie inbe. właśnie takim zachowaniem pokazujesz że do dorosłości to ci w #!$%@? daleko. wydaje Ci się że Ci wszystko wolno skoro skończyłes 18 lat. niestety wiek to nie wszystko bo do dorosłości trzeba mieć jeszcze trochę oleju w głowie i nie
@fakjubicz86: On walczy o swoje prawa, a ty amebo będziesz wiecznie pachołkiem, łamane będą twoje prawa, a ty nawet nie piśniesz, bo nie jesteś ich świadomy. Dlaczego w USA policja respektuje prawo i obsługują "klientów" profesjonalnie? Bo klienci znają swoje prawa i domagają się ich respektowania.

Zgiń #!$%@?.

Szkola bierze odpowiedzialność za ucznia tylko na swoim terenie. Poza szkołą, gdy mu się coś zdarzy, odpowiedzialność się kończy. Nie mają prawa osobie
@kfffasny: Nie chce nikogo straszyc paragrafami, nie mam ochoty na komplikowanie komuś życia, rozumiem że mogłem wybrać inną szkołe, ale to że pełnoletni uczeń nie może opuścić jej terenu to jest jednak przesada, nie sądzisz ?
@BartiPL a statut powinien być zgodny z przepisami ogólnie obowiązującymi. Gdyby tesco albo inny supermarket zastrzegł sobie w jakimś regulaminie, że nie wolno opuszczać ich terenu po wejściu na niego, to też by było wiążące? Nie, bo choćby z konstytucji wynika możność samostanowienia o sobie i wolność poruszania się.