Wpis z mikrobloga

Czemu ma się zmienić, skoro to ulga ustawowa? Dalej 51% jak było.

Miało się coś pozmieniać z połączeniami komercyjnymi (np pociągi EIC / EIP), że państwo nie będzie dopłacać do biletów ale póki co dalej to nie weszło jak dobrze pamiętam.
  • Odpowiedz
@rechotslowackiego: Masz na myśli ustawę o transporcie publicznym z 2011, której przepisy wszyscy olali, mimo że było 5 lat (2011-2016) na przygotowanie się?
Tę ustawę, której regulacje (gdy się nagle w połowie 2016 okazało, że jesteśmy w lesie) przesunięto najpierw z 1 stycznia 2017 na 1 stycznia 2018, a następnie (gdy się w sierpniu br. okazało, że nie ruszyliśmy się o krok i nadal jesteśmy w tym samym lesie) z
  • Odpowiedz
@rechotslowackiego Mogę się mylić (Może będzie ktoś bardziej zorientowany), ale czy to przypadkiem nie jest to o czym wspominałem? Czyli problem z ulgami na transport komercyjny (pociągi czy autobusy które nie są finansowane przez państwo) czyli właśnie np. pociągi klasy EIC / EIP? Przy czym ulgi pozostaną na zwykłe połączenia typu TLK / IC? Tak czy siak, wciąż można zakupić na stronie przewoźnika bilety z ulgą studencką od nowego roku nawet
  • Odpowiedz
@potrzebie: @Kakaladze mi to jeszcze do marca tylko potrzebne ( ͡° ͜ʖ ͡°) dalej to już niech robią co im się podoba, a i tak ostatnio wszędzie piechotą chodzę. Ogólnie w aktualnie ujednoliconej ustawie jest 1 stycznia 2018, wiec może będą coś procesować jeszcze. W dokumencie widnieje data 2017-11-30. W teorii wszystkie sprzedane bilety w 2017 mogą być rozliczone z budżetem państwa według umów które
  • Odpowiedz
@rechotslowackiego: No znalazłem. Odroczenie o rok (z 1 stycznia 2018 r. na 1 stycznia 2019 r.) wepchnęli do ustawy z 8 grudnia 2017 r. o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na rok 2018. Przeszło przez Sejm, Senat, teraz leży na biurku Prezydenta czekając na podpis. Później już tylko publikacja w Dzienniku Ustaw - i wtedy pojawi się w tekście ujednoliconym ustawy o transporcie publicznym.
  • Odpowiedz