Wpis z mikrobloga

Stoję przed ważnym wyborem, mianowicie Jolteon czy Ampharos? Pierwszy jest szybki i pozwoli mi lepiej rozprawić się ze słabszymi od siebie, bo Ampharos jest baaardzo wolny, nawet wsadzenie wszystkiego w trening szybkości niewiele dało xd
Mocno bije, ma MegaEvo, ale prawie nigdy nie uderza pierwszy, a jak trafię na type disadvantage, to już wgl kappa (°°
Mam już Carracostę i Aurorusa, niepotrzebny mi kolejny HP Tank, a elektryczny chyba z natury powinien być szybki :p

#nintendo #3ds #pokemon #pcmasterrace
  • 5
@DonMatheo: Ale do czego potrzebujesz, walk online czy w samej grze?

Mam już Carracostę i Aurorusa, niepotrzebny mi kolejny HP Tank

(ツ) Okej, nie było pytania. Bierz tego, który bardziej Ci się podoba. Główny wątek fabularny we wszystkich grach, które nie są piątą generacją, można przejść z zamkniętymi oczami, używając losowych stworków - więc Twój wybór nie ma szczególnego znaczenia.
@szogu3: Właśnie piąta generacja jest najlepsza, bo m.in. zdobywane doświadczenie się skaluje i za pokonanie słabszych od siebie przeciwników dostaje się go mniej. Trudniej jest przejść grę opierając się na jednym silnym stworku z zawyżonym poziomiem, ale za to dużo łatwiej jest wprowadzić nowe do drużyny i jest pole żeby poeksperymentować.
@DonMatheo: W Y grałem zaraz po premierze, ale pamiętam, że było sporo opcji na łatwe xp. Przede wszystkim Friend Safari ze stworkami dającymi dużo doświadczenia (Chansey, Audino), do tego restauracje i w końcu lucky egg oraz o-power zwiększające zdobywane doświadczenie.