Wpis z mikrobloga

@Rorazz: Mam problem z PC. I no nieraz mam miesiąc spokoju, a nieraz 5 razy w ciągu jednego dnia mi wyd*pcy grafikę(tak przypuszczam) i tylko przy cs:go jak już w ogóle gram. Pubg jest bardziej wymagający i nie było tego typu problemów. Gram sobie - nagle freeze, wyłącza się monitor, trzeszczy w słuchawkach i no jedyne co mogę zrobić to zrestartować komputer bo ile bym nie czekał nic się nie stanie. Mój sprzęt to intel I5 6500, AMD Radeon R7 370OC, zasilacz 500W, 16GB Ram ddr4.Z góry dziękuję za pomoc koledzy.
#problemypierwszegoswiata #pc #pcmasterrace #radeon #csgo #steam #grafika
  • 13
@Rorazz Ja ostatnio miałem bardzo dziwny problem z komputerem znajomego, uruchamiał się z 10 minut, mulił i miał losowe BSODy. Co dziwne przy wysokim obciążeniu i testach wydajnościowych problemów nie było. Pomogła wymiana kondensatorów w zasilaczu. Sprzęt ożył i problemy zniknęły. Koszt operacji 10pln i pół godziny roboty.
asilacz, wyczysc z kurzu i sprawdz jak wyglada, dodatkowo zwykly miernik i zmierz napiecie pod obciazeniem, moze nie wyrabiac ze starosc

@Gawith_Apricot: Dzięki, wiem że to był błąd kupno takiego zasilacza. Jednak po wymianie zasilacza komputer zareagował ponownie w identyczny sposób.. Pożyczyłem od kolegi zasilacz o mocy 600W i to się powtarzało
@Rorazz: takie usterki są najgorsze, teraz ciężko powiedzieć. Standardowo sprawdź dyski na bas sectory. Pamięć memtestem. Obejrzyj płytę główna pod katem uszkodzeń. Napewno w csie masz tylko? W csie bez vsynca się gra, wiec karta generuje tyle klatek na ile ma mocy karta/proc. Możesz sprawdzić blokując klatki na 60, 120 itd.
@Gawith_Apricot: Właśnie nie zdarzyło mi się przy innej grze niż csgo. No wygląda to tak jak "zmęczenie". Czasem po prostu od kiedy załączyłem grę coś było od początku źle, a potem crush. Sprawdzę jeszcze na innych zasilaczach. Ogólnie problem jest dziwny. Formatowanie dysku pomijam zupełnie, bo oczywiście format był robiony nawet i na kompletną czystkę.