Aktywne Wpisy
sonoitaliano +377
Z takich wstydliwych historii z graniem...
W moim pierwszym przejściu #wiedzmin 3 kompletnie nie zrozumiałem idei przyświecającej alchemii i myślałem że mikstury każdorazowo są absurdalnie drogie. Przez całą grę nie stworzyłem żadnej mikstury. W tym mikstury widzenia w ciemnościach.
Przez całą grę w jaskiniach i piwnicach chodziłem z kagankiem od Keiry żeby cokolwiek widzieć.
#gry #playstation
W moim pierwszym przejściu #wiedzmin 3 kompletnie nie zrozumiałem idei przyświecającej alchemii i myślałem że mikstury każdorazowo są absurdalnie drogie. Przez całą grę nie stworzyłem żadnej mikstury. W tym mikstury widzenia w ciemnościach.
Przez całą grę w jaskiniach i piwnicach chodziłem z kagankiem od Keiry żeby cokolwiek widzieć.
#gry #playstation
Polska5Ever +190
#polska #neuropa #4konserwy #polityka #pis
@stan-tookie-1: Dziadki w wieku 60-74 lat to 12.5% społeczeństwa. 75+ to 7%. Więc większość dziadków dostało tylko symboliczną rewaloryzację.
2018
"Rekordowe" 2.7% przy inflacji 2.4% da znacznie mniej niż waloryzacja 1.6% z np. 2014 gdy mieliśmy zerową inflację.
@stan-tookie-1: Bo mają taki ustawowy obowiązek? To ich obowiązek, a nie "dawanie" które sugeruje że obdarowany powinien być wdzięczny albo że jest to wyjątkowy gest darczyńcy.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Jak-ZUS-zwaloryzuje-emerytury-i-renty-od-1-marca-2008-r-1670420.html