Wpis z mikrobloga

Jest jakieś warte polecenia szkolenie/webinar typu "how to into crypto"? Nie interesują mnie cuda na patyku typu jak zostać milionerem w jeden wieczór, a kompletny kurs obejmujący kwestie techniczne dla początkujących. Może być płatny i po angielsku. Ostatnio coś takiego promuje Filip Konieczny ale płacić prawie tysiaka za kurs polaczka, kiedy z pewnością w sieci są kursy anglojęzyczne na znacznie wyższym poziomie? ʕʔ

#bitcoin #btc #kryptowaluty
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr_Klotz: @swecy_mje_plendzo: Ja prowadzę szkolenia z krypto, od dobrych 2 miesięcy. Na razie tylko poczta pantoflowa, znajomy znajomemu, ale większość wie, jak długo jestem w krypto światku i jaką wiedzę jestem w stanie przekazać. Dokładną rozpiskę, czego uczę na szkoleniu, przesyłam zainteresowanym i potem tylko czekam na odpowiedź, czy jest się zainteresowanym czy nie.

Koszt, to od 100 PLN do 500 PLN. Kwota zależna jest od tego, ile
  • Odpowiedz
@MelomanBTC: Jestem zainteresowany rozpiską. Na jakiej platformie masz swoje szkolenia skoro strona dopiero rusza? A w ogóle to kiedy planowany termin oficjalnego otwarcia serwisu?
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: Przeprowadzam szkolenia w bardziej indywidualny sposób. Sam lubię, kiedy kupuję jakąś usługę i ktoś poświęci mi uwagę, dlatego tak samo ja zorganizowałem szkolenia - przeprowadzam je rozmawiając osobiście z daną osobą na Skype/innym komunikatorze głosowym. Jestem tylko ja i klient i przez 2-3h podczas rozmowy, udzielam wszystkich informacji, które osoba chcąca wejść w tą branże musi wiedzieć, żeby poruszać się swobodnie.

Nie toleruję gotowych poradników, bo dla "świeżaka" żaden
  • Odpowiedz
@MelomanBTC: Dzięki ale to raczej nie jest to czego szukam. Podstawy podstawami, ale poziom powinien być nieco wyższy niż dla typowej Grażyny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szukałem coś bardziej ukierunkowanego na analizę techniczną i zależności cen poszczególnych crypto. Live to też kiepski sposób - rozumiem indywidualny poziom nauki, ale pewną wiedzę po prostu trzeba wchłonąć i lepiej nagrać jeden dobry kurs + późniejsze pytania kursanta niż
  • Odpowiedz
Szukałem coś bardziej ukierunkowanego na analizę techniczną i zależności cen poszczególnych crypto.

@dr_Klotz: To raczej zgubna droga, bo dobra AT wyrabia się po latach praktyki. Poza tym polskie kanały są całkiem dobre. Indywidualista, Prezes jeśli chodzi o krypto, są bardzo ok. Póki rynek rośnie, nawet małpa zarobi.
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: Analizą techniczną się nie zajmuję, bo potem miałbym za dużo pozwów, że kogoś źle nakierowałem na daną krypto ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie nauczysz się dobrej AT, bez lat praktyki, więc takie kursy to mrzonka i nonsens, życzę byś taki znalazł. Chociaż zapewne to będzie kurs kryptomilionerów, którzy pokazują słupki i mówią co kiedy kupować, a co kiedy sprzedawać, ogólny śmiech na sali, no ale
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: A i napisałeś:

a kompletny kurs obejmujący kwestie techniczne dla początkujących.

I właśnie tylko takie kwestie są poruszone na moim kursie, same kwestie techniczne, dlatego się odezwałem. A analiza techniczna, nie jest kwestią techniczną, tylko teoretyzowaniem i jest tam swoboda interpretacji :)
  • Odpowiedz
Poza tym polskie kanały są całkiem dobre. Indywidualista

@mihaubiauek: Nieznam. wszedłem, przejrzałem na szybko i kanał w sumie o niczym, żadnej konkretnej merytorycznej wiedzy. Ideologiczne pieprzenie, przyprawione nieco coachingiem.
  • Odpowiedz
@dr_Klotz: Dzięki, jestem przyzwyczajony, że jak słyszę "nowy", "prosze mnie wprowadzić", to jest to wszystko od totalnych podstaw stąd taki target, bo przeważnie ludzie, nic a nic nie ogarniają z tego.
  • Odpowiedz