Wpis z mikrobloga

@HEHEHEHEHEBENIZ: Przypał to jest z ludźmi którzy paczki odbierają. Np dzisiaj babka dzwoni do mnie że ona chce paczkę na jutro xD tylko że jak nie rozwiozę paczek idą na pocztę i jej mówię że nie ma takiej opcji, a ona "Paczka ma być dostarczona jutro a nie na poczcie dowidzenia" xD
  • Odpowiedz
@Alorotom czyli robiąc średnio 13 paczek na godzinę w ciągu dnia zarabiałeś jakieś 150 zł gdzie nie było czasu na przerwę i miałeś z 90 paczek dziennie? W dhl zarabiałem podobnie przy 40 paczkach. Za awiza nie płacą.
  • Odpowiedz
@MichalQ20: Ja takiej średniej nie uzyskałem dlatego odchodzę. Te 3 rejony co miał nasz szefu to było tak że rano jechał jeden koleś robiąc 3 osiedla nawet do 170 paczek i sobie jeździsz nawet do 21:30 później 2 osoby resztę rozwoziły. Za awiza nie płacą.
  • Odpowiedz
@Alorotom Ludzie w tym kraju są straszni że ja p------e. Człowiek zrobi swoje a tu i tak go czego gównoburza. Często do nas piszą co z przesyłką. Nadana przykładowo 2 dni temu a jej nie ma i kurier nie dzwonił. C--J ZE WYBIERAJA EKONOMICZNY NA POCZCIE xd
  • Odpowiedz
@HEHEHEHEHEBENIZ: kolejna akcja z dzisiaj zwrot do sklepu na rozdzielni mi nie wydali protokołu że paczka była uszkodzona i oni zalepili to a ja nawet nie zobaczyłem, a paczkę dostarczyłem normalnie po ludzku xD a koleś przyszedł z tym na pocztę że ja im tą paczkę rzuciłem i poszedłem ( a do rąk dałem normalnie k---a nigdy żadnej paczki nie rzuciłem a co mówić przy osobie której to dajesz )
  • Odpowiedz
@HEHEHEHEHEBENIZ: przez ten miesiąc co się uzbierało że mógłbym pisać i pisać, i jak patrzę teraz na ludzi narzekających na swoje paczki albo że nie dostali nawet awizo to ich mi nie żal nie wiedzą jak ta praca wygląda
  • Odpowiedz
@Alorotom No ja szczerze nie wiem bo nie pracuje na poczcie ale k---a w tym kraju to jest dramat. Jakaś madka(wysyłamy głównie rzeczy dla gówniaków(10-16) coś zamówi w sobote i robi gównoburze w poniedziałek bo przecież k---a realizacja 48 godzin. Nie dogodzisz
  • Odpowiedz
@MichalQ20: dlatego uciekam ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo do tego dochodzi że nie wszyscy ludzie te paczki odbierają, a to nie była przygotowana ( pobranie 42 zł ... ) a on nie wie co to jest to nie odbierze ( chociaż kufa na jego imie i nazwisko tylko do odebrania ) a to nie ma w domu kogoś, a to proszę na poczcie zostawić a daj
  • Odpowiedz
@Alorotom: To powodzenia na przyszłość. Ja 9 lat jako kurier mam za sobą i dałem sobie spokój z tym. Nawet lubiłem tę pracę, ale 10-12 godzin dziennie z językiem na brodzie wykończyło mnie.
  • Odpowiedz