Wpis z mikrobloga

Znalazłem na onecie, rzekomo wybór najgłupszej osoby ma zdradzać cechy naszego charakteru, ale opis był tak bezsensu że nawet go nie cytuje. Mimo wszystko zabawa bardzo ciekawa i zmusza do pewnych intelektualnych przemyśleń, swoją interpretację daje w komentarzu i zachęcam do własnej oceny ( ͡° ͜ʖ ͡°) #glupiewykopowezabawy #filozofia #moralnosc #etyka
zafrasowany - Znalazłem na onecie, rzekomo wybór najgłupszej osoby ma zdradzać cechy ...

źródło: comment_WrXMLBRuIR8NAVFE813mBKRZqs51AVBK.jpg

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zafrasowany: Zawsze miałem alternatywne spojrzenie na wszystko ale dzisiaj to nie rozumiem co się dzieje. 3 właśnie próbuje zabić dwie osoby, to on jest najgłupszy bo zbijanie ludzi to zło i w dodatku penalizowane zło. Podwójne zabójstwo w najlepszym wypadku to dożywotka. 2 w sumie nie lepszy, ale jedno zabójstwo to mniej zła niż dwa. Czwórka robi to widocznie na własną odpowiedzialność i wie co robi. Jedyna nie wie co
  • Odpowiedz
@Queltas 2 nie robi bezsensownej roboty. Przy założeniu, że celem każdego z nich jest pozostanie na drzewie ewidentnie głupkiem jest 4, który sam się odcina. Można się doszukiwać jakichś wyniosłych stwierdzeń typu "nie chce się bawić w głupią zabawę", ale wtedy mógłby po prostu zejść, a ten odcina gałąź. Z kolei 2 przedłuża swój pobyt na drzewie odcinając dziadka. Widzi, że 3 go odcina, więc chcę zmniejszyć ciężar na swojej gałęzi,
  • Odpowiedz
@Queltas jednak spadnie później niż, gdyby obaj obciążali te gałąź cały czas. A może akurat 3 spadnie z drzewa zanim zdąży dokończyć robotę? Wtedy takie zachowanie może go uratować
  • Odpowiedz
@Queltas sama gałąź nie ale dynamicznie ruszający się na niej pan już tak :) nie wiem czy piłowałeś kiedyś drewno. Czasem piła potrafi się zaklinować. Nastąpiłoby to na przykład w momencie spadnięcia pana nr 1. Wtedy gałąź mogłaby odskoczyć delikatnie do góry blokując piłę. Nawet jeśli nie spadnie to 2 utrzyma się na gałęzi dłużej niż gdyby nie odcinał 1
  • Odpowiedz
Zawsze się buntujesz. Wiesz, co jest dla ciebie najlepsze, ale czasem pomijasz to w imię walki z systemem. Jesteś wolnym ptakiem i nie lubisz, gdy narzuca ci się jakieś zasady. Jeśli coś cię ogranicza, nastawiasz się do tego negatywnie.

Dlatego właśnie p-------ę o ziemię w nierównej walce z grawitacją XDDDDD
  • Odpowiedz