Aktywne Wpisy

K-S- +327
A wiecie że teraz paczka fajek kosztuje 18zł.
To jak ktoś pali jedną dziennie to w skali miesiąca p----------a 540zł.
Interes życia wydawać 540zł na miesiąc, za to by śmierdzieć i mieć rozwalone płuca.
#oswiadczenie #palenie #paleniejestchujowe
To jak ktoś pali jedną dziennie to w skali miesiąca p----------a 540zł.
Interes życia wydawać 540zł na miesiąc, za to by śmierdzieć i mieć rozwalone płuca.
#oswiadczenie #palenie #paleniejestchujowe

vieniasn +91
kiedyś stało się takie coś że nagle przestałem się jakoś przejmować rzeczami
ubrania można kupić w Lidlu albo Decathlonie bez problemów telefonik można kupić z niezbyt wysokiej półki a wręcz najniższej prawie a to że samochód zaraz będzie mógł szlugi legalnie kupić to nic najwyżej jak się zacznie bardzo psuć to się kupi dacie już nawet konsoli nowej mi się nie chce kupować bo po co mi nowe PlayStation jak mam dwa
ubrania można kupić w Lidlu albo Decathlonie bez problemów telefonik można kupić z niezbyt wysokiej półki a wręcz najniższej prawie a to że samochód zaraz będzie mógł szlugi legalnie kupić to nic najwyżej jak się zacznie bardzo psuć to się kupi dacie już nawet konsoli nowej mi się nie chce kupować bo po co mi nowe PlayStation jak mam dwa

Wcześniej z Paradoxa grałem w eu, ale modelu bitwy totalnie nie potrafię rozmknić.
Gram Polską od 36', wydawało mi się, że gospodarczo i polityczne optymalnie poleciałem. Czyli najpierw cele narodowe, żeby osiągnąć dodatkowe zespoły badawcze, badania oparte na czołgach/piechocie i technologi (budownictwie). Politycznie przekształciłem Polskę w państwo faszystowskie. Wchłonąłem Litwę zbrojnie, Szawle oddałem Niemcom, aby nie mieć desantów od brytoli. Ale mam problem z utrzymaniem wschodniej granicy przed czerwoną zarazą. Wystawiłem 70 dywizji, Niemcy z Włochami tylok przysłali 35, a ZSSR wystawiło 110 dywizji i mocno się wdzierają z południa, powoli domykając mi kocioł wileński.
Pytanie: czy można jakoś zmusić sojuszników do zwiększenia swojego zaangażowania? Czy muszę wytrzymać przynajmniej do daty Barbarossy i wtedy Niemcy mi dopiero pomogą?
Jak z lotnictwem? Czy wróg nie robi Ci za dużo b---------ń na pozycje?
Z liniami odwrotu jak i w ogóle liniami frontu jesteś obeznany?
Jak mnie rusek dojeżdżał a grałem bez żadnego wsparcia to wpuściłem go bez strat własnych na północy i w między czasie miałem konkretny oddział w połowie drogi ustawiony. Jak zaczął