Dlaczego po całym dniu postoju samochodu na parkingu , zastaje taki widok? W nocy auto stało w garażu i było wszystko ok. Jak tylko wsiadam po całodziennym postoju mam taki widok. Filtr kabinowy jest nowy. Zastosować jakiś pochłaniacz wilgoci? #samochody #auta #mechanikasamochodowa
@tomala92: wilgoć skądś musi się brać: a) nieszczelna nagrzewnica b) woda dostaje się do środka przez elementy konstrukcyjne auta uszczelki, pęknięcia na zgrzewach blach itp. c) nieszczelne podszybie d) zasyfiony filtr kabinowy e) ustawiony obieg wewnętrzny (lub zacięty silniczek w tej pozycji). Powodzenia.
Komentarze o pochłaniaczach wilgoci sobie daruj, poszukaj przyczyny problemu.
Mam też lekkie pęknięcie na szybie czołowej, lekkie pęknięcie od kamienia,może być tak, że to jest przyczyną ? Podszybie niedawno przymocowane , bo musiałem je rozebrać aby się dostać do MacPhersona. Filtr kabinowy odpada - jest nowy. Problem z obiegiem w sumie może być, musiałbym to sprawdzić, bo w Megane 2 była wada silniczków od zamykania/ otwierania obiegu.
@tomala92: to nie przez pęknięcie na szybie od kamienia. Raczej ten silniczek kiedyś też tak miałem ale w cytrynie C4. Parowało od środka jak Postal na słońcu glownie a w mrozy zamarzała szyba od środka. Poprostu nie było dostępu świeżego powietrza do wnętrza auta.
10 lat temu Rosjanie mieli jeszcze pozytywny stosunek do Polaków i tutaj nawet nazwali Polaka bratem. Później wszystko się zepsuło przez politykę zachodu względem Ukrainy. #wojna #ukraina #rosja #polska #polityka
W nocy auto stało w garażu i było wszystko ok. Jak tylko wsiadam po całodziennym postoju mam taki widok.
Filtr kabinowy jest nowy.
Zastosować jakiś pochłaniacz wilgoci?
#samochody
#auta
#mechanikasamochodowa
Ta szczególnie , że szyba kierowcy się nie otwiera i jest na stałe zamknięta :)
@WiewiurPL
@czapayew
Pod dywanikami sucho, czyli ten pochłaniacz najlepszy i może
Komentarze o pochłaniaczach wilgoci sobie daruj, poszukaj przyczyny problemu.
Ok dzięki, pójdę za twoimi radami.
Mam też lekkie pęknięcie na szybie czołowej, lekkie pęknięcie od kamienia,może być tak, że to jest przyczyną ?
Podszybie niedawno przymocowane , bo musiałem je rozebrać aby się dostać do MacPhersona.
Filtr kabinowy odpada - jest nowy.
Problem z obiegiem w sumie może być, musiałbym to sprawdzić, bo w Megane 2 była wada silniczków od zamykania/ otwierania obiegu.
@WiewiurPL
Po uruchomieniu obiegu zewnętrznego mam taki dźwięk.
https://youtu.be/g47PAMoaT4U