Aktywne Wpisy
Wanzey +32
Napisałem se do magicala dla beki i mu tam walę jakieś ciepłe słówka w stylu no nie przejmuj się dana, dasz radę, musisz dla nas ( ͡° ᴥ ͡°) A chłop mówi że da radę i że strima nie będzie bo trochę za dużo wypił i nie daje sobie rady z tym i z innymi używkami. Chłop jest mocno zniszczony mimo że na chwilę obecną to jakby on wygrywa
wirus133 +4
Cześć Mirki.
Mam problem z instalacja elektryczną w przedpokoju. Tzn dzisiaj rano włączam światło i żarówki g10 230v świeciły na połowie mocy. Po jakimś czasie wywaliło korki i światło zgasło. Z bólem serca dobrałem się do puszki pod gładzią gipsowa żeby zobaczyć czy coś się nie spaliło. Wszystko organoleptycznie jest ok. Wezwałem pogotowie energetyczne. Przyjechał pan mocno na kacu, ręce mu się trzęsły jak by wychodził z tygodniowego cugu. Koleś sprawdzał, mierzył
Mam problem z instalacja elektryczną w przedpokoju. Tzn dzisiaj rano włączam światło i żarówki g10 230v świeciły na połowie mocy. Po jakimś czasie wywaliło korki i światło zgasło. Z bólem serca dobrałem się do puszki pod gładzią gipsowa żeby zobaczyć czy coś się nie spaliło. Wszystko organoleptycznie jest ok. Wezwałem pogotowie energetyczne. Przyjechał pan mocno na kacu, ręce mu się trzęsły jak by wychodził z tygodniowego cugu. Koleś sprawdzał, mierzył
Ponieważ nigdzie nie mogłem znaleźć, więc zrobiłem symulację, co by się stało, gdyby przy aktualnej ordynacji wyborczej znieść próg wyborczy.
PiS - 218 (-17)
PO - 131 (-7)
Kukiz - 39 (-3) (Wilk by się nie dostał)
N. - 24 (-4)
SLD - 29 (+29)
PSL - 14 (-2)
Korwin - 3 (+3) (JKM, Berkowicz, Damian Małek (okręg Rzeszów))
Razem - 1 (+1) (Adrian Zandberg)
MN - 1 (-)
#neuropa #korwin #4konserwy #razem #ankieta #cbom
Czy uważasz, że próg wyborczy powinien zostać zniesiony
@LibertyPrime: Z drugiej strony, gdyby próg został zniesiony coraz więcej małych ugrupowań startowałoby w wyborach i dostawałoby się do sejmu. Po wyborach w 2015 roku PiSowi ciężko
Znioslbym dodatkowy prog dla koalicji bo to jest jakies kuriozum (a jeszcze wiekszym kuriozum jest fakt, ze SLD w ten sposob poszlo do wyborow). Nie wiem, moze bym obnizyl z 5 do 4-rech.
@pk347: co jakby plankton połączył się w koalicję, np. na Dolnym Śląsku Bezpartyjni Samorządowcy, na Śląsku RAŚ... Wydaje mi się, że właśnie po to istnieje to ograniczenie, żeby słabe partie i właśnie plankton nie połączyły się w koalicję.
@Assailant: wtedy mieszkańcy opolskiego i lubuskiego byliby nieźle nadreprezentowani w porównaniu do ludzi ze śląskiego i mazowieckiego.
@Assailant: najgorsza tradycja z możliwych.
@Assailant: czy parlament mógłby zmienić ministra.
@Assailant: to z twoim systemem wyszedł całkiem niereprezentatywny system, jestem całkowicie na nie.
@Assailant: pomysł godny rozpatrzenia, w końcu samorząd miałby swój głos.