Wpis z mikrobloga

k---a nienawidzę być introwertykiem, jestem na imprezie, jest mnóstwo fajnych i otwartych ludzi a ja stoje z boku i nie umiem w ogóle nawiązać rozmowy #introwertycy
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a ja stoje z boku i nie umiem w ogóle nawiązać rozmowy

@Merkava: wciągasz szota dla odwagi, po czym podchodzisz do towarzystwa i zaczynasz z kulturką od

cześć, jestem Mirek....

( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Merkava nie jestes wiec introwertykiem tylko zjebkiem z fobią społeczną, ja cale zycie introwertyk tak przynajmniej slyszalem wielokrotnie od psychologa, ale nie stoi mi to na przeszkodzie zeby impreze rozkrecic, jak i wielu innych ktorych znam, ale spokijnie jest jeszcze dla ciebie ratunek bo ty przynajmniej wychodzisz na te imprezy wiec ktos musi cie zapraszac a wiec chyba nie jestes tak s---------y jak ci sie wydacje 3maj sie o7
  • Odpowiedz
@Merkava: kup sobie jakąś butelkę w----y do domu, albo np. zwykłą małpkę. Jak wiesz, że będziesz iść na imprezę, to strzel sobie jakieś 100 ml. Poczujesz się znacznie bardziej rozluźniony.
  • Odpowiedz
@przeczki: czemu? Chyba jak ktoś nie potrafi się kontrolować. Ja mam podobne problemy i zwykle na imprezie szybko strzelę coś mocniejszego i gdy czuję, że weszło, to zwalniam tempo. Samemu to nawet piwa nie piję.
  • Odpowiedz
@Merkava: a tam p--------z, moja kobieta jest introwertykiem i jest najlepszym towarzyszem do rozmów jakiego udało mi się w życiu spotkać. Poznaliśmy się na imprezie i właśnie to mi się w niej spodobało, że nie p--------a głupot jak 90% różowych tylko rzucała zdawkowe komentarze, ale zawsze w punkt i zawsze mądrze. Ogólnie introwertycy to ludzie, którzy nie mówią niepotrzebnie, bo nie widzą w tym sensu. Tłumaczyła mi kiedyś jak to
  • Odpowiedz
To nie introwersja jakby co, na tym to nie polega (nie wiem czy to dobrze odmieniłem). To jest twój taki lęk. Mały, ale jednak lęk. Tak jak inni boją się wysokości, Ty boisz się zagadać. Tzw. Social anxiety. Jordan Peterson o tym mówił na youtube, na pewno znajdziesz.
  • Odpowiedz
k---a nienawidzę być introwertykiem, jestem na imprezie, jest mnóstwo fajnych i otwartych ludzi a ja stoje z boku i nie umiem w ogóle nawiązać rozmowy

@Merkava: kolejny etap to unikanie imprez. przygotowuj piwnice. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@poszlo_wyszlo: Jak mnie irytuje jak ktoś brak umiejętności rozmowy z nieznajomym nazywa nieśmiałością.
Roman wyciśnij te 200KG co tu leży na ławeczce. Co nie możesz, hehe ale ty nieśmiały jesteś. xD.

Nieśmiałość = strach przed zagadaniem do kogoś.
Brak umiejętności rozmowy = brak umiejętności rozmowy...
  • Odpowiedz
i nie umiem w ogóle nawiązać rozmowy

@Bord jasne, że brak umiejętności miękkich to nie jest nieśmiałość, ale op tu raczej wskazuje na zwykłe zagajenie.

A ja bardziej dowodziłem, że jego problem nie jest introweryzmem tylko nieśmiałością za którą ten jest często posądzany.
  • Odpowiedz
@poszlo_wyszlo: Kiedy OP, właśnie napisał, że nie umie nawiązać rozmowy, a nie, że jest nieśmiały. Większość ludzi nazywa to nieśmiałością, bo nie rozumie, że osoba zwyczajnie nie umie nawiązać rozmowy, a nie że jest nieśmiała.
  • Odpowiedz
@poszlo_wyszlo: To tak jakby w klasie siedziało 30 osób i dla 29 osób omawiany temat byłby kompletnie trywialny jak 2+2. I znajdzie się taki jeden co nie rozumie. I akurat ten by został wywołany do tablicy na ocenę i z wielką niechęcią szedłby do tej tablicy i strasznie przy niej dukał. 29 osób skwitowałoby to, że pewnie jest nieśmiały, bo temat jest taki oczywisty. A ten typ po prostu nie
  • Odpowiedz
@Bord uczepiłeś się słowa, dla mnie to nie istotne czy on jest nieśmiały, nie umie pogadać, blokuje go w kontaktach z innymi ludźmi czy jak najwyżej plusowana odpowiedź sugeruje jest s---------ą, zaznaczam ponownie nie jest introwertykiem a przynajmniej nie definiuje tego brak .............. (wstaw co Ci odpowiada)
  • Odpowiedz