Wpis z mikrobloga

Szukam jakichś gier, które wymagają choćby odrobiny myślenia, czyli mogą to być jakieś gry, w których można zatrudniać ludzi/najemników/kogoś (zależy od gatunku, typu gry) lub/i zarządzać czymś. od razu niektórym przypominają się gry typu jagged alliance, wszystkie gry z serii tycoon, pizza connection 2, port royale, evil genius, dungeon keeper, cities, the guild 2, a może nawet nowy fallout (budowanie mini miasteczka, obrona, choć to prymitywny dodatek do gry, a wolałbym by gra bardziej się na tym skupiła i żeby trzeba było dobrze przemyśleć zaprojektowanie miasteczka/obozu).

Ogólnie lubię w grach budować, zarządzać czymś i chronić tego, czyli styl bardziej defensywny. Do skyrim niby są jakieś dodatki na budowanie miasteczka i obrona jego, ale dawniej, gdy na YT zobaczyłem gameplay, wydało się to zabijaczem czasu, mini dodatkiem, który nic nie wnosił do gry, czymś dość głupim, nie wiem czy to rozwinęli do sensownego poziomu by grać głównie dla tej rzeczy.
Jeśli znacie coś ciekawego, proszę o tytuły gier.
#gry
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hamza: Twierdza/Twierdza: Krzyżowiec, King of Dragon Pass, ponoć Kingdoms and Castles jest w tym stylu, ale spotkałem się z opiniami, że gra nie jest skomplikowana.

Zdecydowanie pasuje Jagged Alliance 2, ale to już znasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Hamza sprawdź Legend of Grimrock, to fajny dungeon crawler gdzie tworzysz własną drużynę i rozwiazujesz zagadki. Co prawda, niczego w tej grze nie zbudujesz, ale gra z pewnością wymaga strategicznego myślenia.
  • Odpowiedz