Wpis z mikrobloga

@ZiomekPoziomek: O stary! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę( ). Marzyłem o West Point od kiedy zacząłem iść w stronę wojska czyli już ładne pare lat...

Trochę zabrzmi jak AMA, ale co mi tam!
1) W szkolnictwie na West Point też masz gówno przedmioty typu filozofie, komunikacje społeczne albo etyki zawodowe? W skrócie- moduły humanistyczne?
2) Gdzie jest ciężej? ( ͡° ͜ʖ ͡°) WAT czy West Point?
  • Odpowiedz
@Kur_Piejak: Mi jakby ktoś powiedział 2 lata temu że będę studiować na West Point to bym uznał tę osobę za szaloną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do pytań:
1) Mamy przedmioty humanistyczne - w sumie trzeba też zrozumieć że West Point poza byciem akademią wojskową to normalna uczelnia - można tu studiować wszystko - od prawa po mechanikę i budowę maszyn
2) Te dwie szkoły się mocno różnią pod względem szkolnictwa - na WAT trzeba umieć się samemu przygotowywać i uczyć a na West Point trzeba być regularnym - WAT może czasami przesadza z poziomem trudności zaliczeń ale dobrze mnie przygotował do życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3) Studiowałem logistykę na wydziale mechanicznym - tutaj jeszcze nie zadecydowałem co będę studiować ale pewnie mechanikę i budowę maszyn (kierunek się wybiera pod koniec 1 roku)
  • Odpowiedz