Aktywne Wpisy
Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową
alverini +298
Panowie, nie oszukujmy się. Nowe Cities Skylines technologicznie to fuszerka. Badziewie. Bubel. Jak można, wziąć pierwszą, wybitną część, dodać drzewko rozbudowy i żądać 200zł. *patrzy się na smokowskiego* Bo ja tego nie rozumiem. Bo ja tego Panowie nie rozumiem. Mam GF 4080 ti z i9 i mam 15 fps w menu. *podnosi głos* No ludzie. A wychodzi Colossal Order i mówią, że ich celem jest 30 fps. Czuje się oszukany. Zdradzony. Sprzedany.
Formularz zgłoszeniowy wypełniłem o 15:43:21. SMS weryfikacyjny przyszedł o 17:39. Cóż, zdarza się.
Chwilę po weryfikacji numeru telefonu użytkowniczka @kuki_1988 rozpoczęła ze mną korespondencję jak na obrazku.
Oto opis, który nie spełnił warunków wzięcia udziału w wykopoczcie:
"Cześć Mireczku / Mirabeleczko! :) Jestem [imię], mam [xx] lat i mieszkam w Warszawie. Na wykopie / Mirko jestem od niemal dwóch lat, ale to moja pierwsza wykopoczta.
Jeśli zastanawiasz się, co sprawi mi największą przyjemność, to mam dobrą wiadomość - trudno nie będzie :)
Absolutnie zawsze, bezapelacyjnie i do samego końca, uwielbiam dobre jedzenie i dobry alkohol. Cokolwiek więc z tych kategorii będzie super! Jakieś wino (czerwone, wytrawne) lub coś ciekawego do jedzenia bardzo skutecznie mnie ucieszą :)
Dziękuję. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
Czy Waszym zdaniem potrzeba czegoś więcej w tej zabawie? Cóż, oceńcie sami.
Po bezczelnym zamknięciu zgłoszenia napisałem do koleżanki kuki wiadomość prywatną:
"Powiedz mi proszę, których konkretnie danych nie możesz zweryfikować? Sytuacja zaczyna się robić na tyle absurdalna, że chyba czas zrobić znalezisko o moim zgłoszeniu."
i dostałem następującą odpowiedź:
"Z pozdrowieniami od @b__g - czekamy na znalezisko".
Skoro organizatorzy #wykopoczta nieudolnie próbują bawić się w moderatorów czyichś dobrych chęci (bo nie tylko ja zostałem tak potraktowany, zerknijcie tu: https://www.wykop.pl/wpis/28091547/ta-wykopoczta-to-jakis-niesmieszny-zart-mam-tu-kon/) - zrobię swoje własne #rozdajo.
Zasady są proste:
* zielonki nie biorą udziału,
* zaplusuj ten wpis,
* napisz w komentarzu, jaka zawartość paczki (do 50 PLN) sprawi Ci radość na Święta,
* losowanie mirkorandom 1/12 wieczorem,
* przesyłkę nadam 12/12 - Poczta Polska lub Paczkomat - zgodnie z życzeniem zwycięzcy.
#rozdajo
@nabavzbjl: To źle, bo wtedy manifest nie ma sensu. Bez poparcia niczego nie da się zdziałać.
Trochę żałuję że w tym roku mi się chyba nie uda wziąć udziału. Mam trochę na głowie i nie chciał bym później wylądować
I żeby było jasne
Zaprzeczasz troszkę sam sobie, albo masz pretensje do tego co zrobiliśmy na Twoją wyraźną prośbę.
Trochę faktów:
1. Wykopoczta to prywatna inicjatywna prywatnych osób opisana dosyć dokładnym regulaminem.
2. Ze screena, nie przepiszę dokładnie, ale "Jak sobie chcecie, wolicie odrzucić sensowne zgłoszenie, to wasz problem". No to odrzuciliśmy, nasz problem. :-) A zasadniczo jeden problem mniej. A dlaczego? O tym niżej.
Zapisując się do Wykopoczty (wypełniając formularz rejestracyjny) - a
Cieszę się, że to napisałeś. Naprawdę! :)
Miłej zabawy! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wykopoczta to nie tylko wymiana prezentów, ale też poznanie siebie i zrobienie komuś niespodzianki na podstawie tego co o sobie napisał.
Nawet kuki, jako organizatorka pokierowała ciebie co taki opis mógłby zawierać, a ty zlałeś to ciepłym moczem.
Mówisz, że nie szukasz poklasku, a
Jakbym miała wybierać, to jakieś fajne produkty regionalne, które wysyłający uznałby za ciekawe pokazania, niezbyt znane w innych częściach kraju. Albo po prostu list od serca i potwierdzenie przelewu na kwotę do tego limitu na jakąś sensowną fundację charytatywną.