Wpis z mikrobloga

#note8 #android #samsung #root

mirki, bawił się ktoś z was w rootowanie note 8? jak z aktualizacjami, jak działa ten oem unlock o którym jest 200+ stron postów na xda?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m132: Zaznaczasz opcję "Pozwól na OEM unlock" w ustawieniach deweloperskich, wgrywasz TWRP odinem i stamtąd możesz już wgrać Magiska czy co tam chcesz. Oczywiście podczas tego procesu nabijasz flagę Knox czego już nie odwrócisz ale o tym pewnie wiesz.
  • Odpowiedz
@Thunderlane: Wiem wiem, ale niektóry na XDA piszą, że opcji OEM Unlock nie mają, albo pojawia się po 7 dniach od wipe/flasha, albo znika sobie na zawsze w niewyjaśnionych okolicznościach.

Trąbią też o nagłych soft brickach, czyli (chyba) telefon kończy uruchamianie na wyświetlenie loga SAMSUNG z czerwonym napisem "Only official released binaries are allowed to be flashed" i pozwala jedynie na wejście w Download Mode, przyjmując jedynie oficjalne podpisane firmware.
  • Odpowiedz
@m132: Nie mam Note 8 więc nie odpowiem ci na to. Mam S8 i tam opcja od zawsze sobie jest i nigdy nie znikała, choć nigdy jej nie włączałem. Odpowiedz sobie też na pytanie czy faktycznie root jest ci niezbędny, sam od zawsze rootowałem swoje telefony, ale na S8 nie widzę takiej potrzeby, sporo rzeczy które kiedyś wymagały roota tu go nie potrzebują.
  • Odpowiedz