Aktywne Wpisy
qebeq +368
Serio? Co ma piernik do wiatraka?!
Salido +194
Minął 23. (z 70) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 11 osób.
106 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
115 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
15 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyły.
Czyli w trakcie wakacji w 121 wypadkach zginęło w sumie 130 osób.
W poprzednim roku statystyki po 23. dniu wakacji wyglądały
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 11 osób.
106 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
115 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
15 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyły.
Czyli w trakcie wakacji w 121 wypadkach zginęło w sumie 130 osób.
W poprzednim roku statystyki po 23. dniu wakacji wyglądały
Moja klasa nazywa się ESOL jest to klasa dla ludzi z krajów których głównym językiem nie jest angielski także mam ludzi z różnych krajów, tylko 6 z Europy gdzie 3 z Albanii , dwóch z Azji, jeden z Ameryki Południowej a, reszta z Afryki.
Bardziej chce poruszyć temat lekcji, raz w tygodniu mam lekcje ja ją nazywam "propagandową" gdy już rozmawiam o tym z kumplami czy z rodziną to tak na to mówię.
Także na tych lekcjach uczymy się wprost że komunizm jest tak samo zły jak kapitalizm, dlatego teraz mamy najlepsze co możemy mieć czyli połączenie obydwu czyli socjalizm, co jest bzdurą(jak źle mówię to mnie poprawcie), poza tym wprost nam mówią że np. Donald Trump jest rasista, seksista, islamofobem i Bóg wie kim jeszcze, na ostatniej lekcji mieliśmy o prawach kobiet, LGBT i aborcji także, rozmawiamy o aborcji i ona mówi że aborcja jest dozwolna do 6 miesiąca życia bo dziewczyny czasem nie wiedzą aż do piątego że są w ciąży, na pytania o odczucia dziecka, że jest przecież zabijane nie chciała odpowiadać i omijała, dobra także pomińmy już to i przejdźmy do LGBT, zapytałem się jej jakich praw żądają, a ona na to że małżeństw pytam się czego jeszcze, ona coś zaczęła mówić o tym że ja jestem katolikiem, niewiem co to ma wspólnego, ogólnie głupia wypowiedź jak zawsze, także zapytałem się jeszcze raz jakich praw się domagają to mówi mi że powie mi na kolejnej lekcji, kolejna sprawa to prawa kobiet, gdzie chwaliła Arabie Saudyjską za to że kobiety mogą w końcu prowadzić auta i powinniśmy brać z niej przykład(?) pomyślałem sobie w głowie "co ona #!$%@??" skończyła się lekcja i na tym się skończyło.
Tydzień przed tą lekcja miałem o tym że wszystko jest nie równe że faceci dominują np." W pracach w których potrzeba używać komputera pracuje 70% mężczyzn" lub "ponad 99% prasy należy do mężczyzn" wtedy zapytałem się jej czemu jest pani nauczycielką a nie założyła pani gazety, na co się tylko zaśmiała.
Ogólnie jestem w wielkim szoku, to z tą nierównością płci może jak wrócę do domu to wstawię zdjęcie kartki którą dostaliśmy, żeby nie było że tylko #!$%@? głupoty, bo zaraz się neuropka przyczepi że to nie jest wiarygodne źródło.
#islam #europa #uchodzcy #propaganda #multikulti #anglia #uk #muzulmanie #truestory
Albo jeżeli mówi o Trampie że to islamofob, seksista i ksenofob, to nie jest informowanie tylko propagowanie jej zdania według mnie narzuconego przez kogoś.
Ogólnie jeśli babka wygłasza takie opinie o prezydencie innego kraju w pracy i wtłacza te swoje przekonania do głów dzieci, to to materiał na niezłą inbę. Jeśli to nie ściema, to nagraj to i zgłoś gdzieś, niech się tłumaczy z
No a z tą propagandą to jest #!$%@? sprawa, nieraz tam słychać na YT czy gdzie że na zachodzie w szkołach to propaganda ale przeżyć coś takiego na własnej skórze to aż szok, że jeszcze mówią o tym niewolnictwie i jacy ci biali ludzie są okropni, po czym