Wpis z mikrobloga

Witam mam 16 lat dwa lata mieszkam w Londynie lecz dopiero od września poszedłem do szkoły i chciałbym wam opowiedzieć co się dzieje na lekcjach.

Moja klasa nazywa się ESOL jest to klasa dla ludzi z krajów których głównym językiem nie jest angielski także mam ludzi z różnych krajów, tylko 6 z Europy gdzie 3 z Albanii , dwóch z Azji, jeden z Ameryki Południowej a, reszta z Afryki.

Bardziej chce poruszyć temat lekcji, raz w tygodniu mam lekcje ja ją nazywam "propagandową" gdy już rozmawiam o tym z kumplami czy z rodziną to tak na to mówię.

Także na tych lekcjach uczymy się wprost że komunizm jest tak samo zły jak kapitalizm, dlatego teraz mamy najlepsze co możemy mieć czyli połączenie obydwu czyli socjalizm, co jest bzdurą(jak źle mówię to mnie poprawcie), poza tym wprost nam mówią że np. Donald Trump jest rasista, seksista, islamofobem i Bóg wie kim jeszcze, na ostatniej lekcji mieliśmy o prawach kobiet, LGBT i aborcji także, rozmawiamy o aborcji i ona mówi że aborcja jest dozwolna do 6 miesiąca życia bo dziewczyny czasem nie wiedzą aż do piątego że są w ciąży, na pytania o odczucia dziecka, że jest przecież zabijane nie chciała odpowiadać i omijała, dobra także pomińmy już to i przejdźmy do LGBT, zapytałem się jej jakich praw żądają, a ona na to że małżeństw pytam się czego jeszcze, ona coś zaczęła mówić o tym że ja jestem katolikiem, niewiem co to ma wspólnego, ogólnie głupia wypowiedź jak zawsze, także zapytałem się jeszcze raz jakich praw się domagają to mówi mi że powie mi na kolejnej lekcji, kolejna sprawa to prawa kobiet, gdzie chwaliła Arabie Saudyjską za to że kobiety mogą w końcu prowadzić auta i powinniśmy brać z niej przykład(?) pomyślałem sobie w głowie "co ona #!$%@??" skończyła się lekcja i na tym się skończyło.

Tydzień przed tą lekcja miałem o tym że wszystko jest nie równe że faceci dominują np." W pracach w których potrzeba używać komputera pracuje 70% mężczyzn" lub "ponad 99% prasy należy do mężczyzn" wtedy zapytałem się jej czemu jest pani nauczycielką a nie założyła pani gazety, na co się tylko zaśmiała.

Ogólnie jestem w wielkim szoku, to z tą nierównością płci może jak wrócę do domu to wstawię zdjęcie kartki którą dostaliśmy, żeby nie było że tylko #!$%@? głupoty, bo zaraz się neuropka przyczepi że to nie jest wiarygodne źródło.

#islam #europa #uchodzcy #propaganda #multikulti #anglia #uk #muzulmanie #truestory
  • 13
@Kubass89: Czyli jesteś chamski do nauczycielki, która uczy się kultury i życia w społeczeństwie krajów zachodnich? Lekcje ESOL jeśli chodzi o kulturę są bardziej kierowane dla osób, które nie wychowywały się w Europie. W UK osoby LGBT mają równe prawa (małżeństwa/adopcje/pomoc w korekcie płci), kobiety mają wolny wybór jeśli chodzi o aborcje (zdecydowana większość jest robiona przed 12 tyg) - i ona cię o tym po prostu informuje, a ty chcesz
@artpop: zadawanie niewygodnych pytań to jest chamstwo? Bardzo dobrze jej odpowiedział na te statystyczne dane, że faceci dominują w różnych biznesowych i komputerowych dziedzinach - widocznie mają do tego lepsze predyspozycje.
Ogólnie jeśli babka wygłasza takie opinie o prezydencie innego kraju w pracy i wtłacza te swoje przekonania do głów dzieci, to to materiał na niezłą inbę. Jeśli to nie ściema, to nagraj to i zgłoś gdzieś, niech się tłumaczy z
@Kubass89: Ale skąd wziąłeś sobie to pytanie w głowie? Jakie „domaganie się”? Jeśli chodzi o sytuacje w UK, to w Północnej Irlandii nadal jest sporo rzeczy do zrobienia, nie mówiąc o ogólnej sytuacji na świecie.
@czoko: @Kubass89: Sposób zadawania pytań rownież jest ważny. Na statystyczne dane odnośnie kobiet/mężczyzn wpływa wiele czynników, wcale nie znaczy, że chodzi tylko o „lepsze predyspozycje”. Co do Trumpa to wystarczy zobaczyć filmiki z jego udziałem, wywiady, to co pisze, aby wysunąć tego typu wnioski.
@dnasstorm Poziom angielskiego tutaj dzieli się tak: Entry1,2,3 i dopiero wtedy możesz iść na Level 1 i przy tym już wybrać kierunek np. Biznes.

No a z tą propagandą to jest #!$%@? sprawa, nieraz tam słychać na YT czy gdzie że na zachodzie w szkołach to propaganda ale przeżyć coś takiego na własnej skórze to aż szok, że jeszcze mówią o tym niewolnictwie i jacy ci biali ludzie są okropni, po czym
@Kubass89: To mocna propaganda. U mnie na level 5 i 6 same normalne rzeczy. Jak masz 16 lat i dopiero Level 1 niedługo to co planujesz? Zrób sobie level 3 np. bricklaying jak chcesz szybko zaczac zarabiac.
@dnasstorm właśnie powiem Ci, że i mam plan i niemam, niby chciałbym założyć jakąś firmę, a z drugiej strony pojęcia zielonego o tym niemam, a bricklaying na czym polega?