z 3- 4 tygodnie bez masturbacji jestem.Tylko rozowa mnie rozluznia jednak od tego momentu moze raz mialem poranną erekcje, to normalne? Co to oznacza? #nofapchallenge
@stopPMO: ostatnio cale dnie śpie, nawet rozowa widzi, że spadło mi libido. Nie oglądam p---o itd. W sumie ogladalem je kilkanascie lat. Probuje tez wprowadzic jakas diete,ale na razie ostatnio choruje coś z żołądkiem. Myslalem, że flatline trwa tydzien- dwa? Kiedys na nofapchallenge wytrzymalem 43dni. Pierwsze dni mialem bardzo silne erekcje zaraz po przebudzeniu.( Nie mialem wtedy rozowej). Pozniej zaczely sie sny, ktore pamietalem zaraz po przebudzeniu. Na koncu w
@OzaweNakashi: Nie ma reguły. Flatline może trwać kilka dni, a może trwać miesiącami. Jak się nawracasz to tylko go przedłużasz. Ja już około dwa miesiące trwam w tym stanie bo średnio mam nawrót raz na tydzień i kończy się to totalną depresją na drugi dzień. To schodzi stopniowo, bo im dłużej trwam w celibacie tym lepiej się czuję. Nie włączaj p---o przede wszystkim i czekaj aż to zejdzie. Masturbacja i
@stopPMO: czyli różowa też może zjechać na ręcznym i to się nie liczy?
A mirku oglądanie p---o bez dotykania się też coś robi? To przerywa challenge? To po co w takim razie trwać w celibacie jesli flatline tyle trwa i będzie wciaz powracal? Mam stała partnerke, czyli moge sie masturbowac? Np do jej zdjęc?
@OzaweNakashi: Właśnie tu chodzi głównie o oglądanie p---o. Tylko podczas oglądania p---o możesz mieć co chwilę nowe doznania. Jednym kliknięciem możesz oszukać mózg tak, żeby on myślał, że masz kolejną nową partnerkę do zapłodnienia i w efekcie wyrzucana jest kolejna dawka dopaminy. Pewnie jak oglądasz p---o to zauważyłeś takie coś, że zbyt długo nie możesz się napatrzeć na jedną scenę czy też film i musisz szybko włączyć coś nowego, żeby
@OzaweNakashi: A tutaj masz badanie mózgu skanerem MRI podczas oglądania zmiennoscennego p---o.
Co do flatline to jeżeli nie powrócisz do oglądania p---o to nie powinien on powracać. Do zdjęć możesz spokojnie, ale rób to najlepiej nie zmieniając ich często.
@stopPMO: a warto sie masturbowac jesli przywyczajamy reke do deathgrip? Chyba trzeba bardziej luzno to robic? Dodatkowo powinna byc nawilzona bo czlowiek przywyczai sie do suchosci i pozniej bedzie mial problem z partnerka ktora jest mokra?
To bardzo ciekawe mirku co piszez, moglbys wytlumaczyc czym wedlug ciebie jest flatline i dlaczego on sie objawia gdy odstawia sie masturbacje? Chodzi o to ze nie dostarcza sie juz takiej dawki dopaminy?
@OzaweNakashi: Nie wiem dokładnie co to flatline, ale pasuje on właśnie do zaspołu abstynencyjnego po odstawieniu k-----y. Uzależnienie od narkotyków stymulujących polega właśnie na odstawieniu dużych dawek dopaminy. Taka k-----a załóżmy właśnie stymuluje organizm do produkcji dopaminy.
Układ nagrody aktywowany jest w sytuacjach zaspokajania popędów (pożywienie, zachowania seksualne), a także w trakcie wykonywania innych (niepopędowych) czynności ocenianych jako przyjemne[1]. Wiele substancji psychoaktywnych (a-----l, opiaty, a--------a) – mogących powodować uzależnienia – wiąże się z jego aktywacją. WIKI
Główne działanie k-----y polega na stymulowaniu wydzielania dopaminy w mózgu. Odstawienie substancji narkotycznej wywołuje patologiczne obniżenie stężenia dopaminy w tej strukturze mózgu, co objawia się dysforią oraz objawami głodu narkotykowego. WIKI
a warto sie masturbowac jesli przywyczajamy reke do deathgrip? Chyba trzeba bardziej luzno to robic? Dodatkowo powinna byc nawilzona bo czlowiek przywyczai sie do suchosci i pozniej bedzie mial problem z partnerka ktora jest mokra?
To już kwestia fizyczna a nie psychiczna, więc się na ten temat nie wypowiem, bo nie wiem.
@stopPMO: K---a na tym filmiku jest p---o do c---a, kretyn.. po c--j wrzucasz filmiki nie ocenzurowane walczysz z nałogiem a jednocześnie wzucasz filmiki z p---o..
Zbiornik Racibórz Dolny, różnica dwóch dni. Jutro zapowiada się kluczowy dzień, aktualnie ciężko tam dojechać na rowerze. Jutro prawdopodobnie również tam będę i zrobię kolejne zdjęcie. #powodz #raciborz #zbiornik #opole #wroclaw #kedzierzynkozle
A mirku oglądanie p---o bez dotykania się też coś robi? To przerywa challenge? To po co w takim razie trwać w celibacie jesli flatline tyle trwa i będzie wciaz powracal? Mam stała partnerke, czyli moge sie masturbowac? Np do jej zdjęc?
Co do flatline to jeżeli nie powrócisz do oglądania p---o to nie powinien on powracać. Do zdjęć możesz spokojnie, ale rób to najlepiej nie zmieniając ich często.
To bardzo ciekawe mirku co piszez, moglbys wytlumaczyc czym wedlug ciebie jest flatline i dlaczego on sie objawia gdy odstawia sie masturbacje? Chodzi o to ze nie dostarcza sie juz takiej dawki dopaminy?
To już kwestia fizyczna a nie psychiczna, więc się na ten temat nie wypowiem, bo nie wiem.
walczysz z nałogiem a jednocześnie wzucasz filmiki z p---o..