Aktywne Wpisy
belfegorrrr +530
#sasiedzi nie wiedziałem, że powoduje wzajemną dezorganizację parkując na ogólnodostępnym miejscu na parkingu wspólnoty xd
gymw8nhnzd +96
Izuniu (@izadamczyk #izadamczyk #izaadamczyk Iza Adamczyk) to jeszcze raz ale powoli:
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Pierwsze słowa;
"Jeszcze Polska nie zginęła"
do
"Niemcy, Niemcy ponad wszystko
Ponad wszystko na świecie"
(Deutschland, Deutschland über alles itd)
Co to ma k---a być, kto w ogóle wymyślił tak słaby hymn dla Polski? Co czuje polak który śpiewa że jego kraj jeszcze nie zginął? Polska powinna mieć inny hymn, ciekawe czy da się to łatwo zmienić.
#polska #hymn #manipulacja #lingwistyka #psychologia
Komentarz usunięty przez moderatora
A poza tym to np. "Funkerlied", "In Einem Polenstadtchen" i "Alte Kameraden Marsch".
Kiedyś w filmie ''Szczęśliwego Nowego Jorku'' jeden z bohaterów trafnie podsumował:
'' Te wasze obozy, cmentarze, pomniki. A wyburzyć! Parkingi porobić! Może by się wam