Wpis z mikrobloga

Zjechali neonaziole z całej Europy, żeby razem z naszymi neonaziolami krzyczeć nazistowskie i faszystowskie hasła.

I to wszystko w mieście, które spłonęło z rąk ludzi krzyczących dokładnie te same hasła i wyznających te same "wartości". Mieście setek tysięcy ludzi, niezależnie od wyznania i poglądów, wymordowanych przez nazistów.

I teraz oburzenie na to, że w mediach za granica nazywają ten marsz marszem nazistów.

#marszniepodleglosci #neuropa #bekazprawakow #polityka
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Andreth złe porównanie. Ten marsz to tradycja. Pokazujemy jedność narodu i radość po odzyskaniu niepodległości. Czy to lysol czy elegancka starsza Pani wszyscy pokazują to samo.
Fakt że ktoś chce to przejąć, szczerze, niech próbuje - ja nie wierzę że komus się uda. To jest już symbol.
  • Odpowiedz
@Andreth bieg niepodległości był od rana, obchody na placu Piłsudskiego od 12, a marsz o 15, więc ta pani mogła być na każdym z tych wydarzeń. Nikt nie mówi, że musi z kimś chodzić. Zresztą czemu ja Ci odpisuję jak Ty się dziwisz, że policja rozpędzała nielegalne zgromadzenie xDD
  • Odpowiedz
@Nie_bredz_czlowieku musiałbyś się jej zapytać, bo niestety nie wiem.

@3n3bl0 spokojnie, nie nazwałem go amebą z powodu jego poglądów gospodarczych. Niech każdy krzyczy sobie co chce, ale trzeba przyznać, że zazwyczaj antykapitalistyczne poglądy = skrajna lewica/prawica = bezdenna głupota
  • Odpowiedz
@chanelzeg: jest oburzenie bo oprócz organizatorów i zaproszonych przez nich kiboli i innych nacjozjebów są tam też normalni ludzie, rodziny itd. I nazywanie tego marszem faszystów/nazistów ich obraża i jeszcze bardziej nastawia do tego marszu. Antifa bezmyślnie p--------e za to flagę niemiec czy zsrr i c--j wszystko strzelił, bo normalni ludzie ich zobaczą jako tych złych. Dopóki nie będzie alternatywy to tak będzie co roku.

Rodziny pewnie nawet nie wiedzące
  • Odpowiedz
czekam az nadal obalisz argumenty i wpisy ludzi ktorzy odpowiedzieli na twoj wpis sprzed kilku godzin

@bardzoprosz3: Możesz mi streścić te "argumenty", bo na "hurr, durr, blokowaliście, zakłócaliście" mam wrażenie, że odpowiedziałam. (Wpisów się nie "obala").

Ten marsz to tradycja. Pokazujemy jedność
  • Odpowiedz
  • 0
@Andreth przepraszam ale dlaczego jesteś wyłączona? Przecież możesz wziąć flagę i pójść.

Co do samego marszu, dla mnie - I jak mi się wydaje sporej ilości osób - marsz to tradycja.

To moja opinia, ale ja byłem pod wrażeniem - usuwając skrajności oczywiście. Podoba mi się marsz gdzie ludzie idą razem I pokazują że są dumni z bycia Polakiem.

Z ciekawostek - moj znajomy Niemiec był bardzo zdziwiony gdy rozmawialiśmy o
  • Odpowiedz
@huherko19

I TAK, RODZINY Z DZIEĆMI TEŻ BYŁY, POWTARZAM BYŁY RODZINY Z DZIEĆMI.

Ja już o tym pisałem, ale chętnie się powtórzę.

Co z tego, że idą rodziny z dziećmi, skoro idą pod egidą takich a nie innych organizacji? Skoro idą w grupie, która akceptuje pewne hasła i
  • Odpowiedz
@Nivele

twoim zdaniem jaki procent osob na MN to "naziole" - 100%? 50%? 1%? Ladnie uogolniles, plusiki od neuropkow wpadna.

Tu nie chodzi o procenty, a o hasła i poglądy, które są tam akceptowane. O to, jakie poglądy reprezentuje również część organizatorów. Chcąc nie chcąc idąc tam wyrażasz poparcie dla takich poglądów. Bo może i idzie tylko 0,1% nazioli. Ale pozostałe 99,9% nie każe im zamknąć ryjów i zwinąć banerów.
  • Odpowiedz
@morgahard: A może manifestuję swój patriotyzm?

Ale pozostałe 99,9% nie każe im zamknąć ryjów i zwinąć banerów.

Szanuję prawo do wolności słowa a od pilnowania czy mieści się ono w granicach prawa jest policja i inne służby, a nie inni uczestnicy marszu, obywateleRP czy inne lewaki.
  • Odpowiedz
@Nivele

Szanuję prawo do wolności słowa a od pilnowania czy mieści się ono w granicach prawa jest policja i inne służby, a nie inni uczestnicy marszu, obywateleRP czy inne lewaki.

Czyli legitymizujesz ich poglądy. Nazizm, komunizm inne tego typu odchyły rodzą we mnie odrazę i nawet jeśli mieści się to w granicach wolności słowa to niekoniecznie chcę łazić gdzieś gdzie będzie można takich ameb słuchać.

Natomiast zwalanie wszystkiego na policję to
  • Odpowiedz
Czyli legitymizujesz ich poglądy. Nazizm, komunizm inne tego typu odchyły rodzą we mnie odrazę i nawet jeśli mieści się to w granicach wolności słowa to niekoniecznie chcę łazić gdzieś gdzie będzie można takich ameb słuchać.

@morgahard: Ale wiesz, że w życiu nie wszystko jest tylko białe lub czarne? Chodzisz na manifestacje, z którymi zgadzasz się tylko w 100% z każdym postulatem? Głosujesz na partię, której popierasz w 100% każdy punkt
  • Odpowiedz
@morgahard ale to jakie hasła i banery ci organizatorzy tam propagowali, bo hasłem marszu było "my chcemy Boga". A to, że puste onrowskie łby przynoszą ze sobą jakieś flagi i banery rasistowskie to inna sprawa. I oczekujesz, że inni ludzie zaczną się bić z nimi i wyrywać im te banery? Ty na pewno zawsze reagujesz jak ktoś wyrzuci peta na trawe albo nie posprząta po psie czy coś w ten deseń?
  • Odpowiedz
@Nivele

Ale wiesz, że w życiu nie wszystko jest tylko białe lub czarne?

Tak, wiem. A czy ty wiesz, że nie wszystko nie jest biało czarne? Np. Komunizm czy nazizm.

Chodzisz na manifestacje, z którymi zgadzasz się tylko w 100% z każdym
  • Odpowiedz
Co za różnica jaki procent, skoro organizatorami są naziole? Ci normalni są po prostu nieświadomi tego, co swoją obecnością wspierają.

@jamtojest: Jak KOD organizował demonstracje pod sądami to ogłaszali je hasłem, że nie ważne kto organizuje, ważne są postulaty i zjednoczmy się ponad podziałami. Podwójne standardy czy hipokryzja? Oczywiście że są świadomi co wspierają - Święto Niepodległości, patriotyzm i miłość do ojczyzny na co wskazują liczne biało-czerwone flagi.
  • Odpowiedz
@huherko19

ale to jakie hasła i banery ci organizatorzy tam propagowali, bo hasłem marszu było "my chcemy Boga".

Coś tam o uderzaniu kapitalizmu, coś o białej Europie, różne okrzyki inne niż hasło przewodnie, przeciwko któremu nic nie mam (aczkolwiek też nie popieram).

A to, że puste onrowskie łby przynoszą ze sobą jakieś flagi i banery rasistowskie to inna sprawa. I oczekujesz, że inni ludzie zaczną się bić z nimi i wyrywać im te
  • Odpowiedz
Jeśli zamiast chodzić na marsze kiboli popracujesz nad swoim poziomem to może jeszcze kiedyś pogadajmy.

@morgahard: Nie mam zamiaru tracić więcej czasu na osoby prowadzące dyskusję w taki sposób.
  • Odpowiedz
przepraszam ale dlaczego jesteś wyłączona?

@tzim: Bo nie życzę sobie towarzystwa rasistów, faszystów i neonazistów. Bo gdybym poszła z hasłem o tym, jak ja rozumiem patriotyzm, zostałabym na pewno zwyzywana, a prawdopodobnie pobita. Zatem, pisanie o "jednoczeniu narodu" jest bzdurą.

Chyba, chyba, że masz na myśli "naród" w specyficznym znaczeniu, jakie nadaje mu ONR (przedwojenny i obecny) i jak NSDAP (i inne, mniej znane niemieckie ugrupowania faszystowskie) rozumiały słowo volk.
  • Odpowiedz