Wpis z mikrobloga

@ShadyTalezz powiedz że coś co jest #!$%@?, jest #!$%@?, wyjdź na ignoranta bo przecież każdy gatunek trzeba tolerować i mówić że jest okej bo wkoncu to muzyka i jest to kwestia indywidualna. Tylko że to nie jest muzyka, to jest bełkot który jest jedynie stworzony do robienia łatwej forsy na bananowca i innych którzy pójdą za modą .To że coś jest popularne nie znaczy że jest dobre. I tak jestem kucem, ale
@Caliban: nie nazwałem cię kucem tylko zgadywałem, że nim jesteś i jak widzę miałem rację ¯\_(ツ)_/¯

Tylko że to nie jest muzyka

co za pieprzenie to nie jest kwestia opinii, tylko faktów, to co robią raperzy to jest muzyka i nie wiem po co takie rzeczy piszesz

to jest bełkot

to jest generalizacja, wypowiadasz się na temat gatunku, o którym najwyraźniej nie masz pojęcia

który jest jedynie stworzony do robienia łatwej
ShadyTalezz - @Caliban: nie nazwałem cię kucem tylko zgadywałem, że nim jesteś i jak ...
@Caliban: Jeszcze to narzekanie na autotune, 2017 roku a ludzie nadal nie potrafią zrozumieć, że w rapie wykorzystuje się go w większości przypadków jako zabieg stylistyczny do uzyskania tego robotycznego brzmienia, którego żaden człowiek z siebie w stanie wydobyć nie jest a nie do maskowania niedociągnięć wokalnych bo jak ktoś nie potrafi śpiewać i używa autotune to robi to tak, żeby nikt się nie zorientował. Kurde 808's & Heartbreak aka najważniejszy
@ShadyTalezz: 2017 rok a ludzie nie potrafią zrozumieć, że nadmiar autotune brzmi #!$%@?. Imo o to się głównie rozchodzi w narzekaniu. Jeśli nie ma go za dużo, jest dobrze wkomponowany to nie mam nic przeciwko, niech sobie będzie, kawałek może być nawet przyjemniejszy w odbiorze. Ale jak ktoś w każdym sowim utworze jedzie z autotune to to już jakiś żart i nie, nie jest to wtedy zabieg stylistyczny.
@Gabishi: tu nie chodzi o ilość na pewno, Travis Scott w każdym tracku prawie leci cały czas na autotune a nagrywa świetną muzę, Daft Punk też ma utwory całe zrobione na talkboxie ¯\_(ツ)_/¯ da się używać tego #!$%@?, tak samo ja da się gitary elektryczne #!$%@? używać ale ten typ nie mówił o wyjątkach tylko o ewidentnie całym zjawisku co jest ignorancją.
Za dużo ideologii do muzyki do muzyki dorabiacie i
ShadyTalezz - @Gabishi: tu nie chodzi o ilość na pewno, Travis Scott w każdym tracku ...
@ShadyTalezz: Dlatego też nigdy nie byłem fanem Scotta... A argument z Daft Punkiem nie trafiony moim zdaniem. Panowie są od muzyki elektronicznej, w ich kawałkach tekst jest tylko dodatkiem, na pierwszym planie zawsze był dźwięk. Idąc tym tokiem to niech wokaliści metalowi czy deathmetalowi zaczną używać autotune'a. Większość wokali będzie brzmieć tak samo lub podobnie, no ale mamy 2017 przecież ¯\_(ツ)_/¯
@Gabishi:

Panowie są od muzyki elektronicznej, w ich kawałkach tekst jest tylko dodatkiem

no i to jest sedno tej fali, w ich muzyce tekst też jest tylko dodatkiem, nikt nie siedzi nad tekstami Lil Pumpa i ich nie analizuje, dźwięk i zabawa muzyką jest na pierwszym planie. I tak powinno się ją odbierać, nie rozumiem, czemu tyle ludzi doszukuje na tym portalu się #!$%@? wie czego w rapie zamiast cieszyć się
ShadyTalezz - @Gabishi: 
 Panowie są od muzyki elektronicznej, w ich kawałkach tekst ...
@ShadyTalezz: > czemu tyle ludzi doszukuje na tym portalu się #!$%@? wie czego w rapie
Bo kupa ludzi spod tego tagu zasłuchiwała się w oldschoolu, dlatego też pewnie przeszkadza im w jakim kierunku poszła część współczesnego rapu.

no czekam na to, w końcu coś ruszy się w tym nudnym jak #!$%@? gatunku

To może aggrotech? Nie jest to metal, ale wokal jest przerabiany. Takie Combichrist na przykład, odkąd ich znalazłem (dziękuję
Gabishi - @ShadyTalezz: > czemu tyle ludzi doszukuje na tym portalu się #!$%@? wie cz...
@ShadyTalezz po przeczytaniu tego "Kurde 808's & Heartbreak aka najważniejszy album muzyczny tego tysiąclecia."

Stwierdzam że nasza konwersacja skończyła się.
Chce tylko cię poinformować że TRAP jest takim samym badziewem jakim był dubstep.Moda>Muzyka. Niedługo się to skończy i przyjdzie jakiś nowy syf. Umarł król niech żyje król. I naprawdę nie mów że jakiś album jest najważniejszym a tym bardziej tysiąclecia. Ach i jeszcze jedno ja jestem ignorantem bo atakuje gatunek, a ty
@Gabishi:

Bo kupa ludzi spod tego tagu zasłuchiwała się w oldschoolu

ja też zasłuchiwałem się w oldskulu, prawdopodobnie więcej niż większość ludzi z tego portalu ¯\(ツ)_/¯
Jakby naprawdę zasłuchiwali się w oldskulu, to rozumieliby że hip hop pierwotnie był prostą dyskotekową muzyką.
@Caliban:
raz cię nazwałem kucem a ty już tyle czasu to przeżywasz, chyba powinieneś wyluzować i posłuchać jakiegoś zjaranego rapera
wyluzuj bo tak plujesz jadem na trap,
@patryczaki: ale to nie znaczy, że wszystko co robią jest #!$%@?, wrażliwość muzyczna i inteligencja nie muszą iść w parze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wielu ważnych muzyków było ćpunami, alkoholikami i dewiantami wszelkiej maści ¯\_(ツ)_/¯