Aktywne Wpisy

cordianss +32
Wam się nie da dogodzić programem, wyliczeniami, ustawami i tak zagłosujecie na tych, którzy rozwalają kraj od 89 roku.
#konfederacja #polityka #bekazlewactwa #4konserwy
#konfederacja #polityka #bekazlewactwa #4konserwy

Jabby +87

@damianos: spokojnie, czemu zakładasz że to koniec rozwoju projektu? I tak, zajebiście że ktoś opracował LN i wdrażana jest ona do btc.
W filmie "Banking on Bitcoin" była wypowiedź przedstawiciela Visy na temat BTC.
Stwierdził, że to nie jest żadne zagrożenie, właśnie że względu na mocno ograniczoną liczbę transakcji. Długo nikt nie miał na to rozwiązania.
#!$%@?, wieczne narzekanie na wszystko. Wolny i zdecentralizowanym system jest wiele cięższy do stworzenia. Zamiast się #!$%@? cieszyć, że każdy problem w jakiś sposób udaje się rozwiązać, że projekt idzie cały czas do przodu to tylko jęczenie...
Doceńcie to w końcu, bo tak wiele problemów z jakimi ludzkość do tej pory nie potrafiła sobie poradzić zostało rozwiązanych w jednym i to otwartym projekcie, że jest to niesamowite...
Jak ktoś gówno wie, to się będzie śmiał że #!$%@?ę głupoty, ale choćby kilka przykładów:
-Rozwiązano "Problem bizantyjskich generałów"
-Łańcuch bloków, zabezpieczony Proof od Work.
-Możliwość uzyskania konsensusu z pominięciem trzeciej strony
Mało, tego, te rozwiązania są zaprojektowane w taki sposób aby że sobą idealnie współgrały.
Teraz mamy genialne LN. Dlaczego tak powoli jest on wdrażany? Bo musi być pewność że będzie działał bez problemów ani istotnych błędów. Tu nie można się cofnąć i wszystkiego naprawić z backupa...
Jak się nie podoba to nikt nikogo nie zmusza, macie scamowe mało wiarygodne shity, macie fiaty, darmowe przelewy bankowe, grudy złota i muszelki...
To że krypto daje sobie radę do dnia dzisiejszego już jest ogromnym sukcesem
Rozwój BTC nie kończy się na LN. Z pewnością będą wdrażane kolejne rozwiązania!
#bitcoin #kryptowaluty
Nigdy nie podejrzewałem że ludzkości uda się wyrwać spod złodziejskiego systemu finansowego rządów.
Widocznie dla ciebie to projekt na równi np ze skype...
Możesz sobie z tego nie zdawać sprawy ale w przyszlosci ty jak i yeti potomkowie mogą wiele zyskać dzięki kryptowalutowa. Jesteś ignorantem? Nie mój problem...
Komentarz usunięty przez autora
@escabor: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przecież powyższe teksty @escabor brzmią jak jakiś bełkot #gimbaza czy też zaawansowanego foliarza, który zachłysnął się niespodziewanym bogactwem i gada od rzeczy.
Bitcoin jest technologią tak samo przełomową bez dwóch zdań jak internet. I tak jak internet ma swoje wady i bolączki. Główną
Pojedyncze jednostki coś tam nieraz skymają, ale społeczeństwa jako stada mają w sobie niesamowicie zaszczepione bycie kontrolowanym, oszukiwanym, sterowanym przez kogoś nad nimi. Żyją tak od zawsze i ok, tak już było, nie dało się inaczej i tyle... Ale oni akceptują taki stan rzeczy.
@damianos: Dyskusja z pawlo nie ma sensu, zero argumentow. Wystarczy wyrazic inną opinie i z gory jestes shitcoiniarzem z r/btc wierzącym w fiata, ktory szkodzi jego majatkowi. Albo zgadzasz sie z jego linią podglądową albo jestes wrogiem.
Gdybym był nowy to Twoje teksty na pewno by mnie zniechęciły do bitcoina.
Ja też nie mogę czytać Twoich wpisów bo nie wiem kim Ty w końcu jesteś i o co Ci chodzi?
To nie było celowe, jakiś babol bo autokorekta na komórce wie lepiej co chce napisać... Ale ta SI jest już dobra, podpowiedziała do tematu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To nie było celowe, jakiś babol bo autokorekta na komórce wie lepiej co chce napisać... Ale ta SI jest już dobra, podpowiedziała do tematu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Smule: a wiesz czym jest spam? Gdyby nie opłaty to nie byłoby żadnego bitcoina. Dlatego jesteście #!$%@? a wasze poglądy to zagrożenie. Nie podoba Ci się to wiesz co zrobić.
@pawlo74: Bitcoin ma problem ze skalowalnością ma i będzie miał. LN nie rozwiąże wszystkich bolączek, problemów ze skalowalnością.
5 transakcji na sekundę to nie jest to o czym wszyscy marzą.
Wczoraj kupowałem na bitmaszynie bity za 100 PLN. Wyjście z bitmaszyny to 0.0005 BTC - czyli prowizja 13 PLN. Nawet jak zostanie zaimplementowany LN problem pozostanie. @Smule trafnie to ujął, nie pierwszy zresztą już raz.
@pawlo74: Żeby Ci zaraz nie wyszło że kilku dolarowe opłaty to zaleta BTC. Ale spokojnie, będzie jeszcze gorzej. Przy cenie $15000, o ile dalej będą chętni do pompowania tej bańki spekulacyjnej w co wątpię, ludzie będą płacić po $30 za transfer, a jak ktoś wyśle transakcję z kilku wejść to $100 lekko.
Bitcoin to nie Twoja własność i jesteśmy na wolnym forum. Jak
@pawlo74: Transakcje ETH są 100 razy tańsze. Da się? Da się.