Wpis z mikrobloga

Zamiast narzekać na bolączki młodego wieku btc, ja uważam że powinniśmy się cieszyć z tego co udało się do tej pory zrobić

@damianos: spokojnie, czemu zakładasz że to koniec rozwoju projektu? I tak, zajebiście że ktoś opracował LN i wdrażana jest ona do btc.

W filmie "Banking on Bitcoin" była wypowiedź przedstawiciela Visy na temat BTC.
Stwierdził, że to nie jest żadne zagrożenie, właśnie że względu na mocno ograniczoną liczbę transakcji. Długo nikt nie miał na to rozwiązania.

#!$%@?, wieczne narzekanie na wszystko. Wolny i zdecentralizowanym system jest wiele cięższy do stworzenia. Zamiast się #!$%@? cieszyć, że każdy problem w jakiś sposób udaje się rozwiązać, że projekt idzie cały czas do przodu to tylko jęczenie...

Doceńcie to w końcu, bo tak wiele problemów z jakimi ludzkość do tej pory nie potrafiła sobie poradzić zostało rozwiązanych w jednym i to otwartym projekcie, że jest to niesamowite...

Jak ktoś gówno wie, to się będzie śmiał że #!$%@?ę głupoty, ale choćby kilka przykładów:

-Rozwiązano "Problem bizantyjskich generałów"
-Łańcuch bloków, zabezpieczony Proof od Work.
-Możliwość uzyskania konsensusu z pominięciem trzeciej strony

Mało, tego, te rozwiązania są zaprojektowane w taki sposób aby że sobą idealnie współgrały.
Teraz mamy genialne LN. Dlaczego tak powoli jest on wdrażany? Bo musi być pewność że będzie działał bez problemów ani istotnych błędów. Tu nie można się cofnąć i wszystkiego naprawić z backupa...

Jak się nie podoba to nikt nikogo nie zmusza, macie scamowe mało wiarygodne shity, macie fiaty, darmowe przelewy bankowe, grudy złota i muszelki...

To że krypto daje sobie radę do dnia dzisiejszego już jest ogromnym sukcesem

Rozwój BTC nie kończy się na LN. Z pewnością będą wdrażane kolejne rozwiązania!

#bitcoin #kryptowaluty
  • 25
@damianos: Pokaż mi inny projekt tak wielkokrotnie przełomowy jak ten... Na dodatek bez władcy. Open source dla społeczeństw.

Nigdy nie podejrzewałem że ludzkości uda się wyrwać spod złodziejskiego systemu finansowego rządów.

Widocznie dla ciebie to projekt na równi np ze skype...

Możesz sobie z tego nie zdawać sprawy ale w przyszlosci ty jak i yeti potomkowie mogą wiele zyskać dzięki kryptowalutowa. Jesteś ignorantem? Nie mój problem...
@escabor: damianos nie jest zły chopina ale bardzo łatwo łyka propagandę bigblokerów. On nie może powstrzymać się, żeby nie zajrzeć do tej wylęgarni #!$%@? jaką jest r/btc oni ryją mu banię. Nie wiem o co chodzi w tym konkretnym przypadku ale wiem do czego zmierzasz.
@escabor, @pawlo74 czy do Was nie dociera że można popierać jakąś idee i jednocześnie krytycznie do niej podchodzić od strony technicznej? Czy wy wiecie co to konstruktywna krytyka?

Przecież powyższe teksty @escabor brzmią jak jakiś bełkot #gimbaza czy też zaawansowanego foliarza, który zachłysnął się niespodziewanym bogactwem i gada od rzeczy.

Bitcoin jest technologią tak samo przełomową bez dwóch zdań jak internet. I tak jak internet ma swoje wady i bolączki. Główną
@pawlo74: dostają ludzie tak zajebiste rozwiązanie z ogromnym potencjałem z możliwymi wieloma udogodnieniami dla nich... A ci jeszcze narzekają ( ͡º ͜ʖ͡º).

Pojedyncze jednostki coś tam nieraz skymają, ale społeczeństwa jako stada mają w sobie niesamowicie zaszczepione bycie kontrolowanym, oszukiwanym, sterowanym przez kogoś nad nimi. Żyją tak od zawsze i ok, tak już było, nie dało się inaczej i tyle... Ale oni akceptują taki stan rzeczy.
@damianos: przestań jaka to jest konstruktywna krytyka? To jakieś zawodzenie, brak wiedzy i ślepe kalki z ludzi bez kregosłupów moralnych. Nikt się niczym nie zachłysnął jak mówiłem na początku tak samo mówię i teraz, bardzo podobnie jak @escabor
Gdybym był nowy to Twoje teksty na pewno by mnie zniechęciły do bitcoina.
Ja też nie mogę czytać Twoich wpisów bo nie wiem kim Ty w końcu jesteś i o co Ci chodzi?
Ja chce uzywac BTC, ale nie moge. Przy obecnych oplatach bitcoin jest bezuzyteczny.

@Smule: a wiesz czym jest spam? Gdyby nie opłaty to nie byłoby żadnego bitcoina. Dlatego jesteście #!$%@? a wasze poglądy to zagrożenie. Nie podoba Ci się to wiesz co zrobić.
przestań jaka to jest konstruktywna krytyka?

@pawlo74: Bitcoin ma problem ze skalowalnością ma i będzie miał. LN nie rozwiąże wszystkich bolączek, problemów ze skalowalnością.

5 transakcji na sekundę to nie jest to o czym wszyscy marzą.

Wczoraj kupowałem na bitmaszynie bity za 100 PLN. Wyjście z bitmaszyny to 0.0005 BTC - czyli prowizja 13 PLN. Nawet jak zostanie zaimplementowany LN problem pozostanie. @Smule trafnie to ujął, nie pierwszy zresztą już raz.
@damianos: o to właśnie chodzi aby takich ja wy odstraszyć. Nie czaisz teraz to już nigdy nie będziesz, w dupie mam wasze komunistyczne poglądy, tak komunistyczne, tylko komuna oferuje darmówki, droga wolna, szity, fiat. Gdy zaczniemy uginać się pod naciskami to długo nie potrwa a bitcoin stanie się drugim fiatem gdzie ludzie a nie kod będzie rządził, później tylko niech jakaś inna grupa głupów znajdzie się zaczn9e naciskać na inne zmiany.
Gdyby nie opłaty to nie byłoby żadnego bitcoina.

@pawlo74: Żeby Ci zaraz nie wyszło że kilku dolarowe opłaty to zaleta BTC. Ale spokojnie, będzie jeszcze gorzej. Przy cenie $15000, o ile dalej będą chętni do pompowania tej bańki spekulacyjnej w co wątpię, ludzie będą płacić po $30 za transfer, a jak ktoś wyśle transakcję z kilku wejść to $100 lekko.

Bitcoin to nie Twoja własność i jesteśmy na wolnym forum. Jak
@Smule: czego szukasz w bitcoinie darmowych przelewów to nie tutaj fiat ma darmowe przelewy po co Ci bitcoin? Dopiero teraz dowiedziałeś się o tym, ze opłaty są w BTC? Nikt nie trzyma Cię w bitcoinie. Powiedziałem i powtórzę droga wolna. Nie da się bez opłat. Koniec kropka. Koniec tematu. Rozwiązania są gotowe, nie chcesz nie czekaj, sprzedaj idź gdzie chcesz. Ja chcętnie odkupię taniej.